Saturday, June 21, 2014

Throwback - Istiadat Konvokesyen

Reactions: 

Assalamualaikum..

Dah 2 tahun berlalu, baru hari ni tergerak hati nak update gambar2 kenangan masa aku konvo..hehehe..better late than never right?

Alhamdulillah 2 tahun berhempas pulas menghabiskan Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Sistem Pejabat akhirnya konvo jua..tak ada kata yang mampu dizahir dari mulut selain memanjatkan kesyukuran di atas rezeki dan peluang untuk menambah ilmu daripada Allah swt. Ikutkan hati nak je sambung master tapi kewangan tak mengizinkan..hutang PTPTN pun tak sempat nak bayar lagi..kenapa la PR tak menang PRU aritu..kalau tak mesti tak payah bayar PTPTN..hahaha..(berangan jela kau ila) :p

konvo kali ni dapat ler merasa dewan agong tuanku cancelor (DATC) yang baru..kali ni mak & abah dapat merasa duduk kat dalam dewan..masa konvo diploma dulu mak & abah duduk kat khemah luar dewan je sebab adik & anak buah tak ada siapa yang jaga..kali ni angah datang sekali..cuma kecik hati la jugak sebab along tak datang...dulu ex-gf dia konvo dia sanggup pi..aku konvo tak nak dia pi (sedihhhhhhh)..dah la rashid pun tak datang sebab balik kampung..berganda la sedih..tapi tak apalah..asalkan mak & abah ada dah cukup membuakan hati ni gembira :)

yang tak boleh lupa siap bawak macam2 bekal dari rumah..keropok, coklat, nugget, ayam goreng, air, semua ada..tapi malangnya angah tak tau ada stok makanan dalam beg yang aku bagi dia..hadoiiiiii..pastu dia bising kat luar panas & lapar..kesian pulak kat diorang yang menunggu kat luar dewan tu..dari tengahari sampai petang baru habis sesi konvo..

jom layan gambar...
tan sri arshad ayub menyerahkan transkrip..dulu konvo diploma dengan dia jugak :)

gigih buat bunga konvo sendiri..sebabnya aku tak nak menyusahkan family beli mahal2..paham2 jela harga bunga time konvo mencanak2 harga naik..padahal bunga plastik je pon..aku beli bunga plastik, habis konvo boleh buat bunga hiasan kat rumah..kan jimat tu ;p patung pooh tu pun aku recycle balik..patung tu aku dapat masa konvo diploma..hahaha..

sebelum pergi dewan singgah dulu untuk bergambar kat area pintu belakang uitm..tak lengkap sebab along tak ada :( btw gambar2 untuk konvo ni aku mintak kawan baik aku jadi photographer..nama nya ayie..

yang transkrip tu ayie punya kawan..dia bagi pinjam dulu untuk sesi bergambar..terima kasih kawan ayie ;) 
abah & mak..sumber kekuatan aku :)

yeayyyy..akhirnya aku konvo..time ni berat aku 116kg..makan je kerja nya..





alahai cucu kesayangan mak ni..merajuk sebab nak bergambar dengan mak tapi kami tak perasan permintaan dia..last2 merajuk..

jommmm pergi ke DATC :)

ciuman tahniah dari mak & abah

berlakon tengok transkrip..hahaha..ni semua idea ayie..


ni pulak gambar tengah beratur nak masuk dewan..bersama kawan2 seperjuangan :)


my BFF..tapi tak cukup korum..hajar tak ada time ni..tak lengkap berempat :(

sesi membaling mortar board tanda tamat belajar..get ready..1 2 3..

okeyyyyy balinggggg

yeahhhhhhhhhhhhh...

sambut balikkkkkk mortar board..hahahaha..

ahhh jeles jijah dapat ANC..jadi kami nak tarik selempang dia..hahaha

tabik hormat kepada uitm..uitm di hatiku..

wajah kelegaan dah tamat belajar..now jadi alumni uitm sudah :)

usik mengusik..gurau senda..unforgettable memory..

posing gedik2 sikit..hahaha

thanks ziera sudi meraikan hari konvo kami <3 p="">
nak kiss sikit..muahhhhh

pandang kamera lain..

auwwww....terlebih glossy gambar ni..hahaha..edit guna photoscape..

pemandangan dari bawah tangga..

muka dah penat berposing..

ni aku pi kat tasik seksyen 7 shah alam untuk amek gambar outdoor..manik tu aku jahit sendiri tau..besar gabak bunga nya..first time cuba jahit bunga tu..salah pilih saiz labuci..tu yang bunga besar..tapi tinggal kenangan..aku dah cabut manik kat lengan ni..malu nak pakai sebab macam over sangat..hahaha

dah nak senja time ni..

ziera & I

last but not least ada jugak gambar photographer nya..thanks a lot ayie sebab sudi jadi photographer kami pada hari tu..jasamu di kenang selalu :)

ok la..itu sahaja yang dapat aku sharekan..nak bersiap2 balik sungai buloh ni..kang mak risau balik lambat..heeee..

2 comments:

  1. salam kak..saya nak tanya..kalau muet band 1 uitm boleh graduate ke? kne repeat ke? :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam..

      hmmm..tengok pada course yang adik amek..ade course yang min band 1..ada jugak yang nak min band 2 or 3..so kena tanya dengan ketua program min band berapa..

      Delete