Thursday, December 26, 2013

Kisah Ekstra

Reactions: 
Assalammua'alaikum..

Sekarang ni dah jadi macam ketagihan pulak nak makan nasi ayam kat food court Sogo..hari2 mau nasi ayam..sebab apa?sebab pertama : mestilah kerana kesedapan nasi ayamnya..tapi opismate aku cakap dia rasa macam biasa je..tapi tekak aku kata luar biasa..hehehe..

sebab kedua : dapat segalanya ekstra..ekstra nasi..ekstra ayam..ekstra timun..hahaha..aku pon terkejut bila pekerja2 bangla n myanmar tu bagi lebih..tak mintak pun..kenyit2 mata pun tak..inilah yang dinamakan rezeki..dah dua kali dapat lebih..harap2 pada masa hadapan dapat lagi :)

masa lunch tadi tengah beratur nak bayar, sorang pekerja bangla ni tunjuk2 kat arah aku..pastu senyum2..aku pon dengan ramah senyum la balik..yelah aku kan kerja bahagian maintenance..bos aku yang uruskan pekerja2 food court tu semua..agaknya diorang dah kenal aku..tu yang dapat ekstra..baguih2..i loikeeee...walaupun aku tak cam muka bangla2 tu semua (sebab ramai bebenor pekerja bangla kat food court)..pastu sampai kaunter nasi, bangla tu cakap dengan kawan2 dia tambah ayam n nasi..wahhhhhh..rasa dihargai sangat..choiiiiii!!! ;) ke sebenarnya dia tengok size badan aku macam tak cukup je nasi tu..tu yang dia bagi ekstra..alahaiiii....tak leh nak kurus macam ni gaya nya..hahaha

kali kedua dapat ekstra terus snap gambo..teruja sangat..bukan selalu dapat keistimewaan macam ni..(bajet sangat) kahkahkahkah...yang ni aku pilih bbq honey chicken rice..memang sedap..harga pun murah..rm4.30 sahaja..meh2 datang sogo rasa sendiri sedap ke idok nasi ayam ni..ada 4 pilihan penambah rasa..sambal, kicap, cili api & halia..

bila sampai kat meja makan, terkejut beruk opismate aku bila tengok punyalah banyak aku dapat..pastu dia terus bagitau macam ni --> 

berwasapadalah jika stella (supervisor) nampak pekerja nasi ayam bagi u lebih, nanti dia akan marah pada pekerja itu..

grrrr...baru nak happy2 -_-"

3 comments:

  1. wahh.. untunglaaa dpt mkn extra..
    ape la supervisor tu.. pekerja dia nk beramal pun x ble..
    karate je

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..rezeki2..hehehe
      itu ler..pekerja dia nak sedekah pun kena berhati2..bukan rugi juta2 pon..heeeee

      Delete
  2. Sedapnyee.




    Jemput datang blog saya. :)

    http://pearlvta.blogspot.com

    ReplyDelete