Sunday, March 3, 2013

Terima Kasih Lazada

Reactions: 
63 comments
Assalamualaikum..

Sorry lambat update pasal beli handphone di lazada..hehehe..Alhamdulillah dapat juga handphone yang aku order di lazada..Sangat pantas servis lazada ni..salute sama diorang..ecececeh..kemain lagi puji2 kan..hahaha..

aku order hari sabtu..hari isnin pagi tu dalam pukul 9 lebih aku call customer service (CS) lazada (bersemangat waja)..CS tu cakap proses selalunya paling awal 2 3 hari bekerja..aku order hari sabtu, jadi hari isnin baru diorang proses..means hari rabu kot baru dapat...tak pun hari khamis..owh gituuuuuu..

tup2 pukul 10 lebih CS lazada call untuk order confirmation..yeay!! just confirmkan nama, alamat & price..time tu aku excited gile tapi cover ler sikit..kat opis kot time tu..haruslah menjaga kesopanan dan kesusilaan..hai kak sue! ehem2 ;p (kak sue akak opis aku..dia dah tau blog aku..hahahaha)

ok sambung cerita...

malam isnin tu pukul 11 lebih aku dapat mesej dari lazada yang barang aku diorang already shipped..siap bagi tracking number lagi..wah3..hebat!katanya barang aku will be delivered by taqbin..so aku pun g la kat website www.taqbin.com.my & checked tracking num..yup memang betul barang aku dah pun dihantar ke taqbin..dup dap dup dap jantung aku sebab too excited (excited lagi..siang dah excited..malam pun excited jugak) ;p sampai tak boleh tidur dah time tu..hahaha..giler betul aku ni..

pastu pagi2 sampai opis terus check kat website taqbin..wah order aku dah sampai kat cawangan KLNorth..pastu dalam pukul 11 lebih dapat call dari orang taqbin..dia nak confirmkan alamat..pastu pukul 12 lebih barang dah sampai kat tangan aku..yeay! alhamdulillah :)

mudah sangat beli kat lazada..order sabtu..isnin confirmkan order..selasa dah dapat barang..bayar pun bila barang dah sampai..no risk..no worries :)

masa nak bukak plastik tu pun terketar2..siap belajar dari abang kurier tu lagi macam mana nak check nombor imei handphone tu..hahaha..nak tau handphone kita ori atau tak sila lah check nombor imei handphone samada sama atau tak dekat kotak handphone tu..alhamdulillah aku punya nombor imei sama yang kat kotak..syukurrrrr bukan barang tiruan..hehehehe..

masa sibuk check nombor imei handphone sempat lagi aku interview abang kurier tu..

aku:  risau akak handphone ni tak sampai tau sebab terbaca kat internet ramai orang complaint lazada ni penipu sebab barang sampai lambat..ada yang order barang lain, dapat lain..

abang kurier:  sekarang dah ok sikit..hehehe (dia tak gelak, dia sengih je..sila bayangkan)

aku:  owh..pernah tak kena marah dengan customer sebab hantar barang lambat?

abang kurier:  pernah dulu time nak dekat raya..barang time tu banyak nak kena hantar..dalam sehari kita boleh hantar barang maksimum 40 je..time nak raya hari tu sampai lebih 80 barang sehari..tu yang ada dapat lambat..

ha jadi moral of the story, jangan order time2 nak raya ye..hahahaha

time rehat sanggup tu tak makan..konon2 kenyang..makan roti je..padahal nak mengadap handphone baru..kekekeke..

nampak tak elemen2 keganasan kat gambar atas ni?hehehehe..ni disebabkan terlalu excited, tangan jadi menggigil..nak koyakkan plastik pun tak reti koyak elok2 dah..


tadaaaaaaaaaaaaaaa...kotak lazada...bukti bahawa aku beli dari lazada..

taqbin..tenkiu abang taqbin..eh masa aku mintak tolong ajarkan aku guna handphone tu, aku gelarkan diri aku 'akak' kat abang tu..padahal aku muda lagi daripada dia (aku agak jela) hahahaha..tak apalah, disebabkan badan aku ni macam mak2 orang, jadi biarlah aku menggelarkan diri aku akak je kat dia..heeee

ha bukti kukuh aku beli handphone murah kat lazada..aku dah check kat pertama kompleks..paling murah diorang boleh jual rm700..tu pun set AP..masa survey kat pertama kompleks tu kemain lagi aku tanya itu ini kat mamat cina tu..tup2 aku cakap owh saya saja nak usha harga (time tu  macam nak yakinkan diri yang handphone aku beli kat lazada ni lagi berbaloi sebab aku still tak percaya aku dapat beli dengan harga yang murah)..saya dah beli dah..cina tu tanya berapa u beli..lima ratus tiga puluh lapan ringgit je..ternganga cina tu..hahahaha..



motif tunjuk handphone lama?hahahaha..sebenarnya aku sangat suka handphone CSL ni..sebab mudah nak taip bila mesej..pejam mata pon boleh..pastu tak payah pasang ringtone pun tak apa sebab vibrate dia sangat kuat..aku sentiasa gune silent mode je..tapi apakan daya, kita kenalah mengikut arus kemodenan..ewah2..kemain lagi ayat kau yer nur syalillah..orang dah pakai handphone touch screen ni berkurun lama, kau baru terkedek2 nak belajar bertouch2 screen ni..pastu poyo kena ikut arus kemodenan konon..hahaha

yang kelakarnya adik2 kat opis aku ni yang ajar aku cara guna handphone ni..hahaha..tak malu sungguh ;p

ok la tu je kot nak cerita..next time aku cerita pengalaman aku beli barang kat zalora pulak..tungguuuuuuu :D

p/s:  alamak lazada attach link entry ni kat fb diorang..patot la ramai yang tetibe komen..kena edit sikit..jangan nampak gedik sangat entry ni..kang kantoi..hahahaha