Sunday, February 17, 2013

Try Order Hp di lazada.com.my

Reactions: 
Assalamualaikum..

Tetiba petang semalaam tergatai tangan meng'order' handphone kat lazada..actually sebelum ni pernah la sekali usha2 website lazada ni..tapi sekadar meng'usha' je ler..idok ler terpikir nak order ka, sebab aku memang tak berapa nak yakin purchase through online ni..nak2 lagi barang elektronik..tapi entah kenapa hari ni berkobar2 pulak..

kebetulan aku memang tengah nak membeli hp baru tapi masih lagi survey sana sini..sejujurnya aku ni tak pandai bab2 handphone..ori ka, tipu ka, langsung tak dapat nak detect..walaupun kakak ipar aku kerja kat kedai handphone, tak pernah pulak aku nak menaya pasal handphone2 ni..

ikut kemampuan aku sekarang ni hanya handphone sony xperia miro yang layak untuk aku beli..budget dalam rm600..kamera pun ok 5 megapixel..tu yang aku suka..hihihi..dia punya ram ka, 3G ka, 4G ka, internal storage ka tak jadi hal pada aku..janji kamera cantik..

petang tadi dok bosan2 bukak la forum cari..saja nak baca gosip2 artis terkini..hihihi..nampak pulak iklan lazada..bukak page 1, ada iklan lazada..bukak page 2, iklan lazada lagi..sampai la page 23, iklan lazada lagi dok tempek kat situ..aishhhh..saja nak menggoda aku lettew..

aku pun klik la iklan lazada tu..teruih keluar senarai handphone terkini lagi sensasi..tengok2 harga semua lebih rm600..iskk...sedeyyy je rasa..aku memang tak mampu ler nak beli handphone ribu riban tu..telan air liur jela ek..hehehehe..pastu usha2 lagi, ternampak handphone sony xperia go (black) harga rm533..gulppp..biar betoiiiii..murah gilo..setahu aku kat website sony harga rm999..

betul tak tipu..ce tengok aku da print screen ni ha..

 yang ni pulak harga kalau beli dari sony


dah excited sangat time tu..terus google pengalaman customer lazada ni..tapi yang tak bestnya ramai yang complaint dengan servis lazada yang lembap..ada jugak yang order barang A, dapat barang B..aishh..ada yang order sebulan tak sampai2..aishhhh..lagi melampau..tapi nasib baik ada option untuk pilih cash on delivery (COD) at selected location..COD tu bermaksud kita tak payah bayar dulu..barang dah sampai baru bayar..cam gitu senang ler..agak2 sebulan tak dapat lagi beli je kat kedai terus..

aku pun saja gatai2 tangan isi order form..ikut nasiblah..untung sabut timbul..untung batu tenggelam..eh betul ke ayat aku ni..hahahaha..harap2 aku ada ong..leh dapat cepat..ewah2 berangan sangat kan..lepas isi order form terus check email..so far aku dah dapat order confirmation..


area lembah kelang je yang boleh buat COD..ok pasni aku kena tunggu apakah kesudahannya..ikut kat website kononnya 48hours delivery..kite tengok..kite tengok..hahahaha..aku pun takut nak berharap sangat..nanti kecewa dikemudian hari..hihihi..bila aku cerita kat pak cik rashid tu, kemain lagi dia gelakkan aku..dia kata percayalah sangat beli online ni..entah2 kena tipu..elehhhhhh..jeles lettew..macam aku tak tau..nanti kalau betul2 dapat aku nak tayang2 kat dia..wahhhh...berangan dah..hahahaha..

ok apa2 hal aku akan update samada berjaya atau tak beli handphone ni kat lazada..kalau servis diorang baguih, aku akan promote kat blog aku ni..kalau hampeh, haruslah aku kutuk kaw2..hahahahahahaha(gelak jahat)..

kita tungguuuuuuuuuuuuu..............

already updated..baca kat new entry -->  terima kasih lazada




3 comments:

  1. so cane? sy pun plan nk bli miro ni. sbb last saturday fon ilang.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaf lambat update..dah dapat..2 hari je :) beli la time weekend..memang harga murah sikit dari hari biasa..rajin2 tengok kat website lazada tu ek :)

      Delete
  2. hi....blog walking here..singgah r blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda atau wat yg tersyg....

    ReplyDelete