Wednesday, February 22, 2012

Wordless Wednesday : syahid

Reactions: 
0 comments
kita bagaimana? :)

alhamdulillah..akhirnya -entry penghargaan-

Reactions: 
5 comments
alhamdulillah..

penat jerih 2 tahun kini dah pun sampai ke penghujung..
banyak dah yang aku tempuh..
degree bukan semudah diploma..
degree menuntut pengorbanan..
kini degree bakal dalam genggaman..
alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah..
kini hanya menunggu tarikh untuk berkonvo pula..
semoga semuanya dipermudahkan..
aminnnn :)

first of all, aku panjatkan kesyukuran kepada ALLAH s.w.t..kerana DIA masih memberi peluang untuk aku bernafas di muka bumi ini..DIA sentiasa mempermudahkan hal2 yang bagiku sulit..DIA sentiasa memurahkan rezeki aku..DIA yang meluaskan dada aku untuk menerima ilmu2-Nya..DIA sentiasa mendengar setiap doa2 aku..Alhamdulillah :')  terima kasih Ya ALLAH <3<3<3

terima kasih diucapkan kepada semua lecturer FAKULTI PENGURUSAN & TEKNOLOGI PEJABAT (kini under fakulti pengurusan perniagaan #sad) especially lecturer program PENGURUSAN SISTEM PEJABAT..terima kasih tak terhingga buat Puan Sharifah Fazirah yang banyak menolong kami menyiapkan research..jasa semua lecturer yang mendidik aku akan ku kenang sampai bila2..insyallah :)

buat emak yang PALING banyak berkorban untuk aku..semenjak abah dah bersara mak lah yang tanggung semua perbelanjaan aku..terima kasih banyak2 mak..i love u so much..adeh..nak menitis air mata ni..huhuhu..untuk abah juga tak dilupakan..doa dan kata2 semangat dari mak abah lah yang membawa kepada kejayaan aku..ahli keluarga yang lain tak dilupakan..terima kasih atas jasa along & angah hantar jemput aku dari puncak alam-sungai pelong-puncak alam..dan juga terima kasih untuk adik & anak buah aku yang selalu tolong angkatkan barang time awal sem & akhir sem..hahahaha..i'm really appreciate it..muahhhh :*

next untuk kawan2 degree especially kawan2 kelas OMBC and OMBD..untuk kawan2 OMBD, sorry kalau ada terasa dengan aku..aku tukar kelas bukan tak suka dengan korang..tapi demi kebaikan aku jugak..apa2 pun korang memang roxxxx..untuk kawan2 OMBC, even just 2 sem dengan korang tapi aku enjoy duduk sekelas dengan korang..korang memang the best..sangat sepakat..sangat happening..sangat gilerrrrr..hahaha..untuk group assignment aku--> hajar, ecah, zai & kak ros, thanks for your cooperation..kejayaan hari ini adalah hasil kerja keras kita menyiapkan assignment yang berlambak2 tu bersama2..terlebih terkurang harap dimaafkan..untuk babe & zik, thanks jugak even tak semua assignment kita 1 group but aku akan ingat saat2 kita siapkan assignment :)

last but not least untuk yang hmmm yang tersayang..uhuk uhuk uhuk..thanks pak cik..coz bagi semangat kat mak cik..walaupun kadang2 time nak quiz, test or final exam kita bergaduh sakan, sampai mak cik mogok tak mau contact pak cik dah (kononnya la) but you never stop to wish good luck & bagi kata2 perangsang untuk mak cik buat yang terbaik masa exam <3

oh tak dilupakan juga buat UiTM (uitm dihatiku) sebab memberi peluang untuk menerima aku sebagai pelajar mereka :) UiTM mengubah destini anak bangsa.. #terharu.. rasa macam nak nyanyi kuat2 lagu UiTM..hahaha

i'm so excited..bulan 5 ni aku akan berkonvo..now i'm officially become alumni of UiTM #proud

semoga diberi kesihatan yang baik & umur dipanjangkan agar sempat berkonvo..aminnnnn..hehehe..
love this moment :)

Monday, February 20, 2012

zaman sekolah: aku pelajar bermasalah

Reactions: 
0 comments
assalamualaikum..

ha baru2 ni aku dok kemas2 almari buku aku..then terjumpa la satu kotak hikmat..haha..kotak ni memang penuh la dengan segala jenis surat dan kad raya dari kawan2..belek punya belek, tiba2 terjumpa sekeping kertas yang dilipat2..kertas apa pulak ni..aishhh..nervous gak nak bukak time tu..kot2 surat wasiat ke kan..kekeke..bila bukak nahhhh hambikkk ko..SURAT AMARAN PERTAMA..daripada penolong kanan hal ehwal murid+guru kelas..ouchhhh..sangat tragik bila di kenang kembali saat2 penyerahan surat amaran tu daripada ustazah aka guru kelas kepada aku..

untuk pengetahuan korang (kalau nak tau la kan), aku ni memang seorang pelajar yang paling suka ponteng sekolah..aktiviti ponteng memonteng ni memang dah sebati dalam diri aku sejak darjah 3 lagi..hahaha..dalam seminggu tu adaaaaa je alasan tak mau p sekolah..bangun lambatlah..sakit perut lah..penat lah..tapi alasan favourite-->sakit kepala..kekeke.. naik sekolah menengah attitude still tak berubah..tapi dah berkuranglah sikit tapi still ada gak ponteng2 ni..masa form 3 pernah kena tegur dengan guru disiplin..namanya ustazah yasamin..ustazah ni bukanlah guru kelas aku pun, tapi kebetulan dia ganti cikgu tak datang, dan2 la time tu dia buat spot check kehadiran..sememangnya aku time tu sebagai ratu ponteng kelas memang tak terlepas ler kena marah dengan ustazah depan member2 kelas..sejak hari tu aku benci dia..kekekeke..

form 4 aku dah pindah sekolah..masa form 4 tu aku dah tak ada problem ponteng2 sekolah lagi..sebabnya aku dah puas bercuti 4 bulan..semuanya gara2 permohonan pindah dari sekolah teknik ke sekolah biasa tak berjaya..so 4 bulan tu memang aku enjoy duduk rumah tanpa risau memikirkan SPM..hahaha..bila dah dapat masuk sekolah balik confirm2 la rasa ghairah nak p sekolah..

masuk form 5 perangai lama dah kembali semula..nak2 pulak sekolah baru aku ni tiap2 hari ada perhimpunan..pukul 7.20pagi semua mesti dah ada dekat tapak perhimpunan..siapa lambat kena duduk tepi menanti untuk di denda..malu woooooo..muka dah la suci, tapi selalu kena denda..mana tahan..bukan aku sengaja datang lambat, kadang2 bas yang datang lambat..lepas tu nak kena mendaki bukit (almaklum ler sekolah atas bukit) so lambat la sikit sampainya..untuk mengelakkan diri daripada kena denda lagi, jalan penyelesaiannya adalah ponteng sekolah..bagus punya alasan kan..hahahahaha..masalahnya dah tau tak datang sekolah, tak reti2 nak buat surat tak datang..mak & abah tak mau sign surat tu sebab tak mau bersubahat dengan aku lagi..guru kelas pun dah muak nak mintak surat tak datang tu kat aku banyak kali..tau2 jew dapat surat cinta ni--->
(klik untuk lebih jelas)

reaksi mak abah-->mengamuk lerrrrr..
reaksi aku-->cool, relaks..hahahaha..

surat jawapan tu aku buat dunno je..tak hantar balik kat sekolah pun..hehehe..bulan pertama lepas dapat surat amaran tu full attendance..masuk bulan ke 2 buat perangai balik..kekeke..nasib baik ler masa masuk uitm perangai tu aku tak bawak2 lagi..sebabnya bila dah duduk sebilik dengan budak2 rajin ke kelas, kita pun terikut2 la budaya rajin tu..

so pesanan ikhlas buat adik2 yang malas ke sekolah especially pada hari isnin-->
nak ponteng boleh tapi make sure pelajaran tak terjejas dan pandai2lah jawab dengan parents kalau dapat surat amaran dari sekolah...hakhakhahhak..ajaran songsang ni..cikgu2 jangan marah haaaaaa ;p