Friday, October 21, 2011

tak SENGAJA beli polkadot backpack

Reactions: 
assalamualaikum..

semalam aku temankan roomate p GM Klang..
niat dihati mau tunjukkan jalan ke sana sebab aku tau la sikit2 jalan area situ..
dia nak beli polkadot backpack..
actually seminggu lepas kat uitm ada bukak gerai jualan kat plaza satelit B (we called it as PSB)..
aku ternampak la ada satu gerai tu jual polkadot backpack yang sangat awesome!
aku pon risik2 la harga kat auntie gerai tu..
tapi tak jadi ler beli sebab mahal sangat!
RM49..no discount okeh..
adehhh..tak mampu den..

and aku tak tau pulak yang roomate aku ni tengah tergila2kan polkadot items..
nak dijadikan cerita, bila dia ternampak student yang pakai polkadot backpack tu kat fakulti, dia macam meroyan excited giler babun..
aku tengok dia seakan2 resah gelisah dan jiwa kacau kalau ternampak menda alah tu..hahaha..
aku pun ceritalah yang aku ada ternampak kat PSB tu..
punyalah dia sedih sebab time p situ dia tak perasan ada backpack tu..
hari2 dok cerita nak polkadot backpack, polkadot backpack, polkadot backpack.. 
sanggup tu search kat internet..
kot2 ada orang jual through online
tapi hampa sebab tak ada orang jual..

semalam dalam kelas pagi tak habis2 roomate aku tu dok bercerita pasal GM Klang..
time discussion pun sibuk tunjuk gambar kedai2 kat GM Klang..
habis kelas pagi tu, tiba2 dia ajak p sana..
biar betul dia ni..
nasib ler lepas pukul 10.30am tu tak ada class & next class pukul 4pm..
daripada menunggu kat fakulti berejam2, lebih baik kami p ke GM Klang tu..hihihi..
macam tak percaya, tanpa dirancang terus kami menonong p sana..
perjalanan dari uitm puncak alam ke sana kira2 45minit..
tak adalah jauh sangat pon :)

masa dalam kereta tu, aku dah niat dalam hati nak temankan dia jew..
tak mau beli pape sebab duit tengah kering ni..
dah over budget untuk bulan ni..
tapi entah lerrrrr..
tetiba jew tanpa disengajakan time teman roomate p cucuk duit, aku pon cucuk duit rm100..hahaha..

best jugak GM Klang ni..
penat jangan cakap la..ada 6 pavillion semuanya.
time usha barang kat pavillion keempat, akhirnya berjaya jugak jumpa backpack idaman hati ..
polkadot backpack tu sama 100% macam aku tengok kat PSB tu..
harga nya RM49 gak..
hati dah berkira2 nak beli..
ahhh..tak jadilah beli..mana mampu..hohohoho..

roomate aku tu pun mula2 excited nak beli tapi bila dengar harga RM49 terus buat muka tak berminat..
but nego punya nego, amoi tu kasik harga RM38 tapi dengan syarat beli 2..
bersinar2 ler mata kami..hehehehe..
maka nya, budak gemuk yang bernama nur syalillah yang memang terkenal dengan sikap boros tanpa SENGAJA, diulangi tanpa SENGAJA okehhh, telah membeli polkadot backpack jugak..hahahahahahahahahaha..
isk isk isk..tak tau macam mana nak buang sifat huduhhhh ni..

makkkkkkkkk, bulan depan up lagi sikit duit belanja boleh takkkkkkkk???heeeeeeeeeeeeeeeee :p

akhirnya dapat jugak kau kumiliki..ahaks..aku punya kaler coklat pekat..meanwhile my roomate tu pulak kaler hitam..mula2 nak ambil kaler putih, tapi mengenangkan putih senang kotor, so aku pilih coklat ni :) puas hati dapat beli beg ni..roomate aku tu lagi la puas hati..kemain lagi dah bayar terus pakai..dah sampai kelas pun tak mau bukak bag tu..hahaha..

sempat jugak aku beli penyangkut tudung..murah sangat tu pasal aku beli..ingat lagi time mula2 keluar dulu harga dalam RM25-RM30..gila mahalkan..dah lama sikit harga pun turun..time tu aku beli dengan harga RM12.50..semalam aku beli kat GM Klang dengan harga RM4.80 sahaja! hahaha..jimat2 :)

sekian sahaja bebelan aku pagi ini
salam
:)

0 comments:

Post a Comment