Saturday, October 15, 2011

dugaan nak berjogging

Reactions: 
assalamualaikum..

hmmm..

sedih~~

dah lah excited nak p jogging hari ni~~

tapi macam2 problem timbul~~

memula tak ada siapa yang nak temankan~~

tak apalah, aku jogging sorang2 pun boleh~~

lepas tu nak keluar rumah, kunci pulak tak jumpa~~

mintak kat kawan kunci kereta dia, kot2 kunci rumah tertinggal dalam kereta~~

turun bawah, dah sampai depan pagar baru terfikir sesuatu~~

kunci rumah dia aku tak bawak lak..macam mana aku nak keluar~~

naik balik kat bilik tingkat atas tu ambil kunci rumah~~

turun bawah tengok kat kereta ada kew tak kunci rumah aku tu~~

hampa sebab tak ada..adehhh..mana aku letak kunci rumah ni :(

naik balik tingkat atas, selongkar beg cari kunci~~

tengah selongkar beg tu, bedak compact jatuh~~

berderai isi bedak compact tu~~

aduhhhhhhhhh~~

nak menangisssss~~

ahh..lantak la..sekarang ni pun aku dah jarang berbedak p class~~

turun bawah, baru nak pakai kasut baru teringat sesuatu lagi~~

HANDPHONE!!

adoidoidoidoiiii~~

nak tak nak kena naik balik kat tingkat atas~~

kang aku balik roomate aku tak dengar pulak..jadi handphone wajib bawak~~

hmmm...

ikutkan hati ni nak jew terus baring time ambil handphone tu~

tapi disebabkan semangat kasut baru, haruslah teruskan niat nak berjogging~~hehehehe :)

masa nak keluar rumah, muka dah berpeluh2~

bagus!! tak payah aku warm up lagi~~

naik tangga turun tangga tu aku consider sebagai warm up~~

bermula lah episod jogging aku~~

semput, mengah, rasa nak pengsan semua ada~~

tapi buat muka cover line sebab ada mamat handsome jogging sekali..budget steady la konon..wakakakakakakakkaa~~

akhirnya dapat gak berjogging selama 20 minit~~

walaupun berlari nya tak sampai 5 minit, selebihnya aku just berjalan~~

tapi tak apa, itu suatu permulaan yang baik :)

balik rumah terus togok air botol~~

setengah botol habis~~

hahahahahahahaha~~

banyak beno dugaan aku nak berjogging hari ni~~

sekarang ni aku hanya memerlukan semangat yang kuat untuk menurukan berat badan~~

insyallah aku boleh! :)

doakan aku :)

hmmmm...ni jew yang tinggal..padahal baru jew beli bedak ni..lepas ni tak payah nak berbedak sangat kat kelas..aku tak kesah ler kalau muka aku macam perempuan baru lepas bersalin p kelas..bukan ada boipren pon kat situ yang aku nak melawa sangat..muahahahahahaha..

4 comments: