Saturday, October 29, 2011

LOVE is like ballons

Reactions: 
0 comments
cinta pudar...

warnailah cinta kita :)

Saturday, October 22, 2011

lembab macam sibut .....

Reactions: 
3 comments

arghhh..tension dengan celcom broadband ni..lembab macam ciput vavie..
apalah celcom ni..bayaran kena buat on time..kalau lambat bayar cepat2 kena potong..tapi service macam hampeh..
mood: tension+marah+bengang..

iskk..sabau jela..

doodle: perfecting each other

Reactions: 
0 comments

bosan dihari minggu..nak baca buku MALEH! nak berdoodle, tak ada idea..huh (^___^)''

Friday, October 21, 2011

tak SENGAJA beli polkadot backpack

Reactions: 
0 comments
assalamualaikum..

semalam aku temankan roomate p GM Klang..
niat dihati mau tunjukkan jalan ke sana sebab aku tau la sikit2 jalan area situ..
dia nak beli polkadot backpack..
actually seminggu lepas kat uitm ada bukak gerai jualan kat plaza satelit B (we called it as PSB)..
aku ternampak la ada satu gerai tu jual polkadot backpack yang sangat awesome!
aku pon risik2 la harga kat auntie gerai tu..
tapi tak jadi ler beli sebab mahal sangat!
RM49..no discount okeh..
adehhh..tak mampu den..

and aku tak tau pulak yang roomate aku ni tengah tergila2kan polkadot items..
nak dijadikan cerita, bila dia ternampak student yang pakai polkadot backpack tu kat fakulti, dia macam meroyan excited giler babun..
aku tengok dia seakan2 resah gelisah dan jiwa kacau kalau ternampak menda alah tu..hahaha..
aku pun ceritalah yang aku ada ternampak kat PSB tu..
punyalah dia sedih sebab time p situ dia tak perasan ada backpack tu..
hari2 dok cerita nak polkadot backpack, polkadot backpack, polkadot backpack.. 
sanggup tu search kat internet..
kot2 ada orang jual through online
tapi hampa sebab tak ada orang jual..

semalam dalam kelas pagi tak habis2 roomate aku tu dok bercerita pasal GM Klang..
time discussion pun sibuk tunjuk gambar kedai2 kat GM Klang..
habis kelas pagi tu, tiba2 dia ajak p sana..
biar betul dia ni..
nasib ler lepas pukul 10.30am tu tak ada class & next class pukul 4pm..
daripada menunggu kat fakulti berejam2, lebih baik kami p ke GM Klang tu..hihihi..
macam tak percaya, tanpa dirancang terus kami menonong p sana..
perjalanan dari uitm puncak alam ke sana kira2 45minit..
tak adalah jauh sangat pon :)

masa dalam kereta tu, aku dah niat dalam hati nak temankan dia jew..
tak mau beli pape sebab duit tengah kering ni..
dah over budget untuk bulan ni..
tapi entah lerrrrr..
tetiba jew tanpa disengajakan time teman roomate p cucuk duit, aku pon cucuk duit rm100..hahaha..

best jugak GM Klang ni..
penat jangan cakap la..ada 6 pavillion semuanya.
time usha barang kat pavillion keempat, akhirnya berjaya jugak jumpa backpack idaman hati ..
polkadot backpack tu sama 100% macam aku tengok kat PSB tu..
harga nya RM49 gak..
hati dah berkira2 nak beli..
ahhh..tak jadilah beli..mana mampu..hohohoho..

roomate aku tu pun mula2 excited nak beli tapi bila dengar harga RM49 terus buat muka tak berminat..
but nego punya nego, amoi tu kasik harga RM38 tapi dengan syarat beli 2..
bersinar2 ler mata kami..hehehehe..
maka nya, budak gemuk yang bernama nur syalillah yang memang terkenal dengan sikap boros tanpa SENGAJA, diulangi tanpa SENGAJA okehhh, telah membeli polkadot backpack jugak..hahahahahahahahahaha..
isk isk isk..tak tau macam mana nak buang sifat huduhhhh ni..

makkkkkkkkk, bulan depan up lagi sikit duit belanja boleh takkkkkkkk???heeeeeeeeeeeeeeeee :p

akhirnya dapat jugak kau kumiliki..ahaks..aku punya kaler coklat pekat..meanwhile my roomate tu pulak kaler hitam..mula2 nak ambil kaler putih, tapi mengenangkan putih senang kotor, so aku pilih coklat ni :) puas hati dapat beli beg ni..roomate aku tu lagi la puas hati..kemain lagi dah bayar terus pakai..dah sampai kelas pun tak mau bukak bag tu..hahaha..

sempat jugak aku beli penyangkut tudung..murah sangat tu pasal aku beli..ingat lagi time mula2 keluar dulu harga dalam RM25-RM30..gila mahalkan..dah lama sikit harga pun turun..time tu aku beli dengan harga RM12.50..semalam aku beli kat GM Klang dengan harga RM4.80 sahaja! hahaha..jimat2 :)

sekian sahaja bebelan aku pagi ini
salam
:)

Wednesday, October 19, 2011

RINDUUUUUUU..........

Reactions: 
0 comments
assalamualaikum..

panggilan haji~~telah tiba lagi~~menunaikan ibadah~~panggilan baitullah~~tanah suci mekah~~Ya Makkatulmukarromah~~

huwaaaaa...rasa nak menangis bila dengar lagu ni T_T

semenjak musim haji ni, banyak kali dengar lagu ni kat radio..membuatkan aku sebak+syahdu+rindu+terkenang2..aishhh...

rinduuuuuu..tak tahu macam mana nak luahkan..

cuma berharap agar diberik kesempatan lagi untuk menjejakkan kaki ke makkah al-mukarramah & madinah al-munawarrah T_T


gambar diambil selepas selesai bertahlul..umrah pertama terlaksana :)

bersama adik & sorang ahli rombongan..namanya adik luqman..badan dia macam orang dewasa tapi sebenarnya baru form 3 time ni..if im not mistaken la :)

tak ingatlah nama tempat ni..tapi time ni sesi lawatan..memang best..even panas terik tapi tak berpeluh sangat..

dalam masjid Nabawi..tunggu turn masuk ke kawasan Raudhah :)

ni malam terakhir di masjidilharam..baru selesai khatam al-quran..moga2 doa aku disana dimakbulkan :)

hurmmmm..rindu sangat..arghhh..tak tau macam mana nak explain perasaan ni..lain sangat rindunya T_T


salah satu perkara yang membuatkan aku suka lepak kat masjid ialah tengok gelagat kanak2 arab yang comel2 macam barbie..hehehe..

actually banyak lagi gambar2 menarik sepanjang dua minggu aku kat sana..tapi nanti la aku sharekan kat blog ni :)

apa2 pun, aku berharap sangat dapat buat haji pulak..jiwa rasa tenang setenang2nya kalau kat sana..diri ni pun rasa baik kalau kat sana dibandingkan kalau kat malaysia ni, mula la tumbuh tanduk bagai..hihihihi..kalau ada duit lebih, pakat2lah p sana..janganlah dok bangga sangat p bali lah, china lah, paris lah..kalau ada duit tu apa salahnya melabur untuk saham akhirat :)

Saturday, October 15, 2011

dugaan nak berjogging

Reactions: 
4 comments
assalamualaikum..

hmmm..

sedih~~

dah lah excited nak p jogging hari ni~~

tapi macam2 problem timbul~~

memula tak ada siapa yang nak temankan~~

tak apalah, aku jogging sorang2 pun boleh~~

lepas tu nak keluar rumah, kunci pulak tak jumpa~~

mintak kat kawan kunci kereta dia, kot2 kunci rumah tertinggal dalam kereta~~

turun bawah, dah sampai depan pagar baru terfikir sesuatu~~

kunci rumah dia aku tak bawak lak..macam mana aku nak keluar~~

naik balik kat bilik tingkat atas tu ambil kunci rumah~~

turun bawah tengok kat kereta ada kew tak kunci rumah aku tu~~

hampa sebab tak ada..adehhh..mana aku letak kunci rumah ni :(

naik balik tingkat atas, selongkar beg cari kunci~~

tengah selongkar beg tu, bedak compact jatuh~~

berderai isi bedak compact tu~~

aduhhhhhhhhh~~

nak menangisssss~~

ahh..lantak la..sekarang ni pun aku dah jarang berbedak p class~~

turun bawah, baru nak pakai kasut baru teringat sesuatu lagi~~

HANDPHONE!!

adoidoidoidoiiii~~

nak tak nak kena naik balik kat tingkat atas~~

kang aku balik roomate aku tak dengar pulak..jadi handphone wajib bawak~~

hmmm...

ikutkan hati ni nak jew terus baring time ambil handphone tu~

tapi disebabkan semangat kasut baru, haruslah teruskan niat nak berjogging~~hehehehe :)

masa nak keluar rumah, muka dah berpeluh2~

bagus!! tak payah aku warm up lagi~~

naik tangga turun tangga tu aku consider sebagai warm up~~

bermula lah episod jogging aku~~

semput, mengah, rasa nak pengsan semua ada~~

tapi buat muka cover line sebab ada mamat handsome jogging sekali..budget steady la konon..wakakakakakakakkaa~~

akhirnya dapat gak berjogging selama 20 minit~~

walaupun berlari nya tak sampai 5 minit, selebihnya aku just berjalan~~

tapi tak apa, itu suatu permulaan yang baik :)

balik rumah terus togok air botol~~

setengah botol habis~~

hahahahahahahaha~~

banyak beno dugaan aku nak berjogging hari ni~~

sekarang ni aku hanya memerlukan semangat yang kuat untuk menurukan berat badan~~

insyallah aku boleh! :)

doakan aku :)

hmmmm...ni jew yang tinggal..padahal baru jew beli bedak ni..lepas ni tak payah nak berbedak sangat kat kelas..aku tak kesah ler kalau muka aku macam perempuan baru lepas bersalin p kelas..bukan ada boipren pon kat situ yang aku nak melawa sangat..muahahahahahaha..

Friday, October 14, 2011

semangat baru :)

Reactions: 
2 comments
assalamualaikum..

ahaaa..akhirnyaaaa..tercapai gak hajat nak beli kasut sukan baru..last beli time diploma dulu..tu pun dah berkurun aku tak sarung kat kaki ni..hahaha..*nampak beno dah lama tak bersukan*

sejak akhir2 ni aku tetiba rasa teringinnnnnn sangat nak berjogging..seumur hidup aku tak pernah jogging tau..no wonder badan pun ala2 ahli sumo gitu..tapi sekarang aku dah nekad, weekend aku nak berjogging..aku nak kurus!! errrrr..bukan nak kurus, tapi nak turunkan berat badan..bayangkan berat aku more than 100kg..auwwww...malu nak gitau kat sini..tapi tak apa..akan aku buktikan yang aku boleh turunkan berat badan aku ni..

aku dah tak mau makan apa2 produk pelangsingan badan..semua tu bersifat sementara..dulu aku pernah ambil jusmate..hasilnya berat aku turun more than 10kg dalam masa tak sampai 6 bulan dan bila tak makan berat aku naik lebih daripada 15kg..hohohohoho..dan kalau nak tau, aku beli jusmate tu 5.5.2009, and until today 14.10.2011, jusmate aku masih berbaki 6 paket..hahaha..payah beno nak menghabiskan nya..tak tau napa..member2 pun ada yang nasihatkan supaya jangan ambil ubat pelangsingan lagi..lebih elok kalau aku buat senaman & kawal pemakanan..

owhhh kasut..mungkinkah aku akan selalu menggunakan kau??kita tunggu & lihat jelah ek ;p

harga rm59.90..beli kat mydin jewwww..hahaha..nak beli mahal2 tak mampu..so aku beli yang murah jelah..janji selesa time aku berjogging nanti.. :)

kawan2 sila doakan semoga aku sentiasa bersemangat nak berjogging yer :)

lelaki tolonglah faham..

Reactions: 
2 comments
WORDLESS FRIDAY..ada ker?setahu aku ada wordless wednesday jew..errr..aku pedulik hapa ;p

lelaki tolong lah faham apa yang perempuan nak..susah sangat ke????????arghhhh...(mood: tension)

owh nur syalillah..please smile.. :)

Tuesday, October 11, 2011

aktiviti dalam kelas

Reactions: 
2 comments
assalamualaikum.

rindu nak berdoodle..tapi tak ada masa nak melukis lagi..masa terlalu mencemburui aku..last semester ni aku perlu lebih fokus supaya pointer naik lagi..kalau boleh nak dapatkan degree kelas pertama..tapi hmmmmmmmmm macam jauh jew nak capai..huhuhu..disebabkan itu aku telah mengurangkan aktiviti melukis doodle menggunakan paint tool SAI tu dan lebih fokus pada assignment *chewahh ayat propa ni*..tapi kan, memang betul la bila dah ketagih berdoodle ni kepala memang asyik teringat nak melukis jew..lebih kurang macam ketagihan dadah ler...hehehe..yang jadi mangsa nya adalah buku nota aku la..dah macam2 bentuk aku lukis..hehehe..

dan dibawah ni adalah lukisan asal yang aku lukis time dalam kelas OHA (occupational & health administration)..sungguh aku BOSAN+MENGANTUK dalam kelas ni..jadinya aku buat kerja aku sendiri kat belakang supaya mata ni tak terlelap dimana kalau aku terlelap pasti aku akan mengeluarkan bunyi krohhh krohhhh krohhhhh..tak sopan okeh..hahaha..harap2 lecturer aku tak perasan aktiviti aku yang separa tak bermoral ni..kekeke ;p

hihihi..doodle muslimah..
okeh yang ni pulak doodle menggunakan software adaptasi daripada doodle atas kertas..


yang ni doodle jepun..tapi ni doodle jepun bermata bulat sebulat2 nya..ada kew jepun mata bulat?setau aku banyak yang sepet2..hahaha..

alamak..ralit pulak buat menda alah ni..banyak koje tak siap lagi ni..gtg..daaaaaaa...

assalamualaikum :)

Wednesday, October 5, 2011

busy tahap gabanzz

Reactions: 
8 comments
assalamualaikum..

rindu nak update blog..tapi apakan daya, banyak benda nak kena settle..almaklumlah dah sem akhir..kena la fokus lebih..chewaahhh..even baru 3 minggu masuk class, tapi dah macam2 assignment, presentation..yang lebih haru bila kena redo practicum punya report..penat2 buat rupanya salah..cehhh -__-" tu belum lagi kira sistem yang tak berapa nak siap lagi tuh..huhuhuhu..

ni la buku2 yang bakal aku terjah satgi untuk dijadikan citation dalam practicum report..menciiiiiii tau kena baca buku tebal2 ni.. :(

aishhh..tak baik kan mengeluh..huhuhu..

oh ya saja nak bagitau..fakulti aku yang terkenal (terkenal dalam uitm) dengan nama fakulti pengurusan & teknologi pejabat (office managment & technology -OM) dah bertukar pengurusan under fakulti pengurusan perniagaan..huwaaaaa..sedihhhhhhh om dah berkubur :( tiada lagi om..kenapa?kenapa?kenapa? bukan aku tak suka cuma sedih, lagi 1 sem jew nak habis, tup2 bertukar..kalau boleh nak grade nanti as a om student..om ada identiti tersendiri..kenapa perlu merge dengan fakulti bisnes??hmmmm...nak buat macam mana..kami bukan ada kuasa pun nak tentukan nama fakulti..maybe uitm punya top management lebih tau apa yang terbaik untuk student2 uitm..senior kami bestlah grade as a om student..untunglah~~~~
i love om :)

aish..terbabas plak..kena siapkan practicum report sebelum pukul 4 ni..so kena stop membebel kat sini..wish me luck :)

berseorangan di bilik bacaan plaza satelit b, uitm puncak alam..sobs3..muka aku tanpa secalit mekap..bak kata incik rashid..muka macam perempuan baru lepas beranak! cehhhh ;p

assalamualaikum :)