Tuesday, August 2, 2011

new look

Reactions: 
assalamualaikum..

sorry dah 4 hari tak menjenguk blog..alhamdulillah bertambah sorang dua follower..hehehe..tenks yer pada yang memfollow blog ni..just short entry, nak memaklumkan bahawasanya blog aku telah dimodified cikit..tak de lah banyak mana pun perubahan..kalau dari segi layout widget & menu bar, last week aku dah ubah sikit2..la ni aku ubah header + shoutbox punya gambar..

ni la header baru aku..simple tapi still mengekalkan ciri2 muslimah dengan adanya doodle sopan tu..lagi pulak aku tak mau header aku macam kanak2 ribena sangat..yelah umur dah 20an, so header pun kena ikut seiring dengan pertambahan umur..lagi pun sebelum ni header aku ala2 perempuan gedik, dengan muncung itik panjang sedepa..lama2 tengok muka sendiri yang gedik tu, rasa macam menyampah lak..kalau tuan blog sendiri dah menyampah, apatah lagi pengunjung blog yang tengok gambar menggedik tu..hakhakhak..

header lama yang agak gedik *sebab muka aku tu posing muncung itik*..tapi comel dengan adanya kartun2 & colour yang meriah..

lukisan doole & header ni 100% design sendiri..tak ada ciplak2 dari google dan sebagainya..nak kata lawa sangat tak jugak..biasa2 jew..hasil kerja dari orang yang tangannya tak berseni..kekeke..but yang penting puas hati sebab hasil usaha sendiri :)

ni pulak untuk shoutbox aku..sorry la tak buat pun tutorial macam mana nak buat header ni..ingatnya saja2 nak lukis gambar & buat header ni..alih2 macam menjadi pulak..pada yang request cara nak buat header tu, insyallah aku akan buat jugak nanti..janji :)

oh ya, untuk incik rashid pun aku buat jugak..tapi tak tau lah bila aku nak modified blog dier pulak..hehehe..
aku buat header ni sampai pukul 4.00pagi..hehehe..pukul 3 lebih aku call incik rashid, semata2 nak tanya ejaan aramaiti tu..almaklumlah incik rashid kan orang sabah, so aku nak la tambah elemen bahasa sana sikit kat header dia..time call tu dia dah bising tanya kenapa aku tak tidur lagi..hehehe..bila cakap lukis kartun lelaki, dia tanya aku lukis gambar kartun lelaki mana..ai..jeles la tuh..padahal lukis gambar dia..hahaha..bola pulak saja aku tambah sebab biasa la lelaki & bola memang tak boleh dipisahkan..

eh2..kata short entry, tapi ni dah jadi long entry..hehehe..oh ya, rasanya tak terlambat lagi nak ucapkan selamat berpuasa pada semua muslimin & muslimat..moga ramadhan kali ni memberi keberkatan dalam hidup kita..amin..

update:  header bertukar lagi..hehehe..rasanya tak boleh lari dari elemen kebudak2an..baru rasa ceria bila bukak blog..hehehe




0 comments:

Post a Comment