Friday, July 1, 2011

my first doodle

Reactions: 
assalamualaikum w.b.t..

hehehehe (belum pape dah gelak)..hari ni rasa macam seronok pulak sebab impian nak melukis kartun tercapai..actually aku ni bukanlah manusia yang dikurniakan tangan yang pandai melukis..kalau abang2 & adik aku memang terror giler ah melukis..aku ni takat lukis orang lidi lepas lah..hehehehe...

lepas tu dua tiga hari lepas dok blogwalking, ternampak la ada satu entry pasal doodle..aku pon tertanya2 la apa kejadah la doodle tu..aku tengok gambar kartun comel jew blogger tu lukis..dari situ keinginan nak lukis tu timbul..tapi kan aku ni mana la reti nak lukis gune paint..kalau guna adobe photoshop lagi la tak boleh sebab tak install software tu..tak apalah..aku pon dah tak ada semangat nak lukis..

lepas tu malam tadi aku boring tahap gaban, saja la gatai tangan search pasal doodle ni..cari punya cari, jumpalah tutorial buat doodle ni..klik sini untuk tengok tutorial doodle ..aku pun cepat2 la install software untuk lukis doodle ni..

dan ini hasilnya...

tadaaaaa

hi..nama saya nur syalillah..hari ni saya tak pakai spek..saya baru balik dari kedai beli cekedis buat kudap2 di petang hari supaya lemak dibadan saya boleh diternak dengan jayanya....kekekkeke

hahahaha..macam apa jew..tapi ni lah hasil tangan aku dengan bantuan software ape ntah ke namenya..sangat excited..kekekeke...software ni sangat lah best & senang tau..tengok lah aku yang tak pandai melukis pon boleh create lukisan yang comel..hikhikhik..*perasan giler*  lepas ni kalau bosan2 boleh lah aku lukis..ni kalau aku bagitau kat adik aku confirm dia menggedik nak lukis gak..dia memang hantu melukis..hehehe

okeh ni jew nak cerita..tenks for reading..xoxoxo :)))

2 comments:

  1. kiutnya doodle awak;D ada bakatla;D

    ReplyDelete
  2. hahaha..tgelak sowg2 tgk doodle sy ni..btw tenks :)

    ReplyDelete