Tuesday, July 19, 2011

minggu ke 2 praktikal : tiara beach resort, PD (day 3)

Reactions: 
pejam celik dah hari ke 3 aku kat PD..tak sabar rasanya nak balik..hari ke 3 badan+hati dah semakin malas nak jaga kursus..macam biasa aku akan lambat masuk dewan..pukul 9pagi baru gerak p garden terrace..pagi ni ada event anjuran peserta..setiap peserta akan dibahagikan kepada 8 group..setiap group ada task yang diorang kena buat..contohnya majlis perpisahan pengarah jkr, majlis malam amal citrawarna..so diorang akan berlakon konon2 nya jadi mc majlis..ada yang jadi vip..seriously kelakar tengok gelagat diorang..

hari2 tangkap gambar syok sendiri..ahaks..

petangnya pulak still lambat sampai dewan kursus tu..pukul 3 baru sampai & dengan muka tak bersalahnya aku masuk even hati tu dup dap dup dap..yang kelakarnya kalau ada peserta lambat masuk, semua peserta akan bangun & tepuk tangan..selagi yang lambat masuk tu tak duduk, yang lain tak boleh duduk gak..konon2nya macam vip la..hahaha..malu siot..nasib aku tak kena..

minum petang.aku jadi ketagih nak minum kopi susu ni..kopi ni sangat pekat, lepas tu pulak diorang sediakan susu penuh krim duth lady..perghh...sedap..ada pahit2..ada lemak berkrim..*menambahkan berat badan*

pukul 4.30 aku dah blah sedangkan tak habis lagi..kali ni aku balik awal sebab penceramah untuk kursus gangguan seksual ajak kiteorang p makan durian..hoyeee hoyeee..mana boleh lepaskan peluang..dah la aku ni hantu durian..setakat 5 biji aku sorang makan pun boleh habiskan.. :) cik naomi n kak salme pun kata tak apa tinggalkan kursus tu kalau lambat sangat habis..dah diorang kata macam tu aku apalagi, cabut la..hehehe

jauh gak perjalanan kami nak mencari durian..padahal depan politeknik PD tu ada jew orang jual durian..tapi sampai ke batu 4 kami pergi..tapi best gak sebab dapat lalu kat teluk kemang..jalan2 cari makan sambil tu cuci mata tengok pemandangan indah laut :)

tenks a lot to encik khairul yang sudi belanja kami makan buah-buahan tempatan ni..

gaya cik naomi yang sempoi..kat mulut ada rambutan, tangan kopek durian..terbaekkkkk..hahahahaha..

ni adik prema..orangnya manis..rajin pulak tu..best berkawan dengan dia ni :)

kak salme yang comel..

errr..budak bulat mane ni???

6 biji durian kami telan..tapi yang tak syoknya tempat ni banyak lalat la..potong stim betul..durian yang terdedah lama kami buang jew..lalat hinggap sikit dah tak mau makan..mentang2 orang belanja..hahahaha

bukan setakat durian, rambutan & manggis pun ada..alhamdulillah rezeki..encik khairul tu siap tanya lagi samada kami nak tambah durian lagi tak..ikut hati nak jew..leh makan dalam bilik..tapi segan..kuikuikui..lepas tu boleh lagi encik khairul ajak kiteorang makan mee bandung muar kat situ..adeh2..tak larat da..

yeay!! muka kekenyangan..belakang kami tu laut..sangat cantik view kat sini..nasib baik dah lewat petang..kalau tak nak jugak singgah bergambar kat situ :)

hahaha..sebelum balik sempat berposing..tuan punya kedai pandang jew aksi kami ni..pedulik hapa..dia dah untung banyak sebab kami..hahaha..

cik naomi jadi model buah dokong..

dua2 kepala gila2..asyik bercakap jew kerja diorang ni..memang happening jadinya :)))))

bila balik hari pun dah nak dekat maghrib..cepat2 bersiap sebab malam ni ada last event dari peserta kursus aku..tapi aku malas ah upload pic diorang..tak ada yang menarik pun..muahahahaha *kejam*

yang bestnya malam tu ada sesi karaoke..hamboi2..mak cik2 pun berkaraoke..geli siotttt...hahahaha..ada sorang pak haji tu tunduk jew..menyampah agaknya dia tengok mak cik2 tu menggedik..muahahaha..isk...termengumpat pulak..

pukul 11.30 diorang tak habis melalak lagi..kebetulan madam gina ajak aku & prema makan nasi lemak..dari awal kursus lagi beriya dia ajak kami p makan nasi lemak tu..madam gina tu ada ajak sekali cik naomi & kak salme tapi diorang malas nak g sebab dah lewat malam..actually diorang tak bagi pun kami join madam gina tu p makan nasi lemak, yelah dah malam2, apa2 hal terjadi diorang kena bertanggungjawab ke atas kami berdua, tapi kami dah tak tau nak bagi alasan apa kat madam gina..kesian pun ada sebab bersungguh dia ajak..so tak nak hampakan madam gina kami follow gak dia makan nasi lemak tu..lokasi tak ingat la pulak sebab dah malam..yang aku tau dekat dengan teluk kemang..kiranya tak sampai area kami makan durian petang tu..

kak ain (peserta kursus kami a.k.a roomate madam gina) & prema..

madam gina & aku..kecik molek jew madam gina ni..tapi kalau nak tau anak sulung dia umur 16tahun dah..tapi gaya macam anak dara lagi tu...tenks to madam gina sebab belanja kami nasi lemak..kat restoran ni ada jugak jual ikan bakar, tapi kami pun time tu dah kekenyangan+keletihan, so tak ada selera nak makan lagi..

tengah makan tiba2 mata aku terpandang poster ni..aku perasan ada sign siti nurhaliza..wah hebat2..time bayar, baru perasan ada gambar siti nurhaliza time datang makan kat resoran ni..diorang framekan gambar tu dekat dengan kaunter pembayaran..kira famous gak la restoran ni..

time balik tu masing2 layan perasaan..aku & prema dah cuak dah, takut cik naomi & kak salme marah..hehehe..time ketuk pintu tu berdebar2 jugak, nasib baik kak salme dah tidur, cik naomi pun tak marah..hehehe..lega...tapi yang tak leganya malam tu aku tak boleh tidur..fikir yang bukan2 sampai tak boleh tidur..nak2 pulak diorang tidur tutup lampu, juz bukak lampu toilet..dah la toilet tu betul2 depan katil aku..terbayang2 ada benda disebalik pintu toilet tu..tu yang pukul 3 pagi baru terlelap..hahaha..*mengong*

to be continued......

0 comments:

Post a Comment