Tuesday, June 21, 2011

super duper enjoy : day 2 (KL Bird Park - Part 1)

Reactions: 
hai hai hai..da baca belum kesah day 1?  kalau belum, p baca cepat2 ek..hehehe..kali ni nak update kesah yang terjadi di hari ke 2 pulak..balik2 jew dari i-City tu, terus online..bukan nak terus mandi, padahal badan dah bau mashammm..hehehe..yang pasti aku cari drama nora elena..yelah aku ni nama jew duduk rumah, tapi tak tengok tv pon..ni bila orang dah sibuk kata cerita tu best, baru la aku terkulat2 nak tengok cerita tu..hahaha..online sampai pukul berapa aku pun tak perasan..yang aku perasan bila terbau masakan pagi tu..hahaha

rajin betul ayie ni masak pagi2..special tau breakfast kami pagi tu uols..rasa macam kat london gitu bila sarapan spegheti siap ada meat ball lagi..nyum2..tenks ye ayie..aku ni bangun2 jew terus makan..bukan nak tolong dia masak kew, potong bawang kew..hahaha..actually ayie cakap dia nervous kalau tengah masak orang tengok2..so aku duduk diam2 dalam bilik, tunggu dia siap masak, lepas tu tau2 jew makan..wahhh...heaven giler..hahahaha..

spegheti with meat balls & caramel tea :)

2x tamboh tau..seriously memang sedap..pandai ayie masak..dah boleh kahwin ni..lepas tu pulak air teh dia rasa lain daripada yang lain..rupanya teh caramel..sedap2.. :)  elok2 tengah makan spegheti ni, kat tv pon ada rancangan masakan resepi spegheti goreng..yang pelik tu, chef tu tambah air gas sprite time menggoreng spegheti tu..isk..pelik2..hehehehe.

lepas sarapan, siap2 nak pergi taman burung kat KL..dalam hati tu tertanya2 gak, best kew taman burung tu..aku ni kan kalau sesiapa nak tau, zoo pon tak pernah p tau..heeeee...so minat terhadap flora fauna tu kurang la..hahaha..tapi dah orang nak belanja, aku takdelah nak demand2, follow jew..yang kelakarnya, mula2 nak p tu, ayie tertinggal hp..then dia pun kena la naik ke rumah & bila dah turun ke kereta balik, tetiba hati tergerak nak tanya pasal tiket ke bird park tu..sekali lagi ayie lupa nak bawak tiket..hahaha..terpaksa la dia menapak ke tingkat 3 lagi untuk ambil tiket..exercise di pagi hari..hehehe..

bila dah sampai tu wahhh bestnya..seronok tengok burung2 kat situ..comel2 belaka..rasa macam nak bela burung pulak lepas ni..hahahaha..sebenarnya kami tak tau pun kat mana KL bird park ni..time tu main redah jew..alhamdulillah sampai gak..rupanya tak susah pun nak cari..dekat dalam tasik perdana tu jugak..so after this, boleh la bawak family tengok burung.. :)




\
burung merak..burung2 kat sini tak takut orang..maybe dah biasa dengan orang ramai..

fuh berpeluh2 tau berjalan kat sini..

ayca tengah khusyuk dengar aku bercerita cara-cara burung terbang..wakakaka..

tak sampai 15 minit berjalan dah rasa penat..duduk2 dulu melepaskan lelah sambil makan aiskrim..ingat nak beli air mineral, tapi bila tanya sebotol kecik harganya rm4..maik aih..mahal giler..bukan special sangat pun air mineral tu..cekik darah betul..air mineral kat KL ni paling mahal yang pernah aku jumpa baru rm2 sebotol kecik..isk..tak munasabah betul..(marah ni)


ni kawasan burung nuri & burung kakak tua..

jeng jeng jeng..aku rasa macam nak lempang jew mamat sebelah ayca ni..saja jew ambil kesempatan pegang tangan perempuan lama2..tangan aku pun dia pegang tapi tak selama dia pegang tangan ayca..konon nak ajar cara pegang bekas air untuk burung tu, tapi dalam diam2 nak ambil kesempatan..ceh..murah punya orang (bengang ni)

hahaha..part ni paling kelakar..boleh pulak burung ni hinggap kat kepala ayca..dia ingat dahan pokok agaknya..hahahaha...

muka macam berani jew ayca..padahal dah dup dap dup dap dada tu..hahahaha

turun gak akhirnya burung ni dari kepala ayca..hahaha..sweet la pic ni..

walla~~

hahhaa..ni candid yer..boleh pulak burung ni hinggap mengejut kat aku..aku tak steady lagi la wahai burung nuri..aku gigit2 baru tau (ceh macam la berani)..hahahaha

cantik pulak 4 ekor burung nuri tu berposing kat belakang tu..hehehe

yeah..cuba memberanikan diri bagi burung2 ni minum..air yang aku bagi ni campuran daripada susu+madu..harga sebekas kecik tu rm2..ayie yang bayar..toce2..hehehe..

seriously aku sangat nervous..berpeluh2 dibuatnya..hahaha..padahal burung jew pon..bukan biawak kew, ular kew..

hahahaha..sangat jahat burung atas bahu aku tu..boleh pulak dia berbunyi elok2 kat telinga aku..nyaring kot..nasib tak pecah gegendang telinga aku ni..hehehe..


kekeke..time ni duduk2 jap..sempat lagi ayie snap pic gedik aku ni..


ha..nak tau tak..ni first time aku snap pic ayie guna kamera dslr dia..nervous wa cakap sama lu..hahaha..

posing wajib..duduk sambil buat tangan cam gitu..

pot pet pot pet..ni gambar candid..time ni apa yang aku cakap kan pun aku tak ingat da..hehehe

peace..tengok la air terjun buatan tu..nice view :)

to be continued in next entry :)

p/s:  tenks for reading :)




0 comments:

Post a Comment