Tuesday, June 21, 2011

super duper enjoy : day 2 part II

Reactions: 
yeay ni sambungan daripada previous entry..wah berpart2 pulak kesah super duper enjoy weekend aku dengan ayie & ayca ni...hehehe..bukan apa, gambar beratus2 kot..nak letak semua kat 1 entry macam panjang sangat pulak..ni pun dah pilih mana yang terbaek jew..yang lain buat simpanan sendiri2..nak upload kat fb maleh pulak..segan dengan kawan2 lain..kat blog tak apalah, tak ramai yang tau blog aku ni..*macam tu pulak kan..hahaha..eh aku ni membebel pulak..jom layan pic kenangan kami kat KL bird park tu..

kami didalam gua & air terjun buatan :)

menikmati pemandangan indah di sekeliling..kekekkee

cakk..di depan gua buatan :)


merenung masa depan..hehehe..actually time ni tengah tengok gelagat burung bangau kat situ..

berlatar belakangkan air terjun..sangat mendamaikan..sesiapa yang rasa stress tu, boleh la datang kat KL bird park ni..sangat damai..sangat nyamannnn..eh ada certain tempat tak nyaman ek sebab bau taik burung..yerkksss..

amboi..sibuk nak tunjuk klip tudung bintang dia tu..hahahaha

tolong kami..kami di penjarakan kerana kesalahan kentut ditempat awam..opsss...hahaha..

kemana2 kami p, ada jew mamarazi ikut kami..chewahhh..perasannnnnn :))

hahahahaha..part ni paling aku suka..dah lama kot tak main jongkang jongket ni..rasa macam kembali ke zaman kanak2 (nasib baik tak patah jongkang jongket tu) hahaha

orang kat belakang tu pun main jongkang jongket gak..hahaha

happy jerk korang ni ek..

hakhakhak..terangkat si ayca ni bila main jongkang jongket dengan aku.apasal ek?heran gak aku..wakakakakaka..(tak sedar diri lagi badan tu gemok)

payung menjadi teman setia kami..hikhikhik

aku paling suka pic ni..tak tahu la kenapa..

ha ni burung unta@ostrich..ayie cuba meniru aksi burung ni..hahaha..bau burung ni, perghh..menusuk ke kalbu..hihihi

ha ni time dalam bilik pameran..comel la burung2 kat dalam sangkar ni..ada sekor tu segan2 jew ayie nak snap pic dia..terus dia masuk dalam rumah kayu tu..


alamak...apa burung ni buat..hoiiii...buat maksiat yer?aku report kat jais baru tau..hahahaha



hahahaha..ni pun kelakar gak..sebabnya beriya aku cakap kat ayie & ayca ni ayam turki..confident jew..sekali tengok kat bahagian info, rupanya ni burung kasawari..sangat pemalu..kalau diganggu dia boleh mencederakan orang hingga membawa maut..isk2..bahaya2..

hahaha..tak tau nak buat gaya apa dah..nasib ada payung tu..boleh buat props untuk sesi fotografi ni..hahaha

duduk lagi melepaskan lelah..hehehe

menikmati alam semulajadi..


ni namanya merpati mahkota..sebabnya ada macam mahkota kat kepala burung ni..mata pun cantik macam pakai celak..so beautiful..bila kita tengok haiwan2 macam ni, rasa indahnya ciptaan Allah :)

ha ni ada air terjun..tapi kecik jew..sangat cantik untuk bergambar..tapi tengok la aksi aku tu..mencacatkan keindahan jew..hahahahah

phewittt..santai nampak..

burung hantu..patot la nama burung hantu sebab kalau renung mata dia lama2, terasa seram sejuk..sangat misteri..bau pon sangat 'misteri' sampai rasa nak termuntah dibuatnya..hahaha

bergambar di jambatan..antara tempat favourite untuk bergambar..hahaha

cakkk..aksi wajib..pak cik belakang tu sibuk betul lah..aish...

ada lagi burung ostrich..takut gak kot2 dia melompat keluar dari pagar tu..tapi ayca cakap kalau burung ni lompat ke atas, nanti dia mati sebab ada duri2 kat pagar tu..yolah tu ayca oiii..boleh caya kew fakta kau ni..hahahahaha..

ni namanya tak ada kerja..hahaha..saja nak kacau burung ostrich ni..dia gigit hujung payung tu..lapo kew?hahaha

duduk lagi melepaskan lelah..berapa banyak duduk da..hahaha..

cakkk..ada jugak gambar kami bertiga..amboi ayca ni pandai betul berposing..sangat fotogedik fotogenik..

ha ni ada orang tolong ambilkan..berkira2 gak nak suruh brader ni snap kan..bukan apa segan..hehehe..ayie kata pic ni nampak perut dia buncit..aku tengok tak ada pun..kepis jew..hehehe..

okeh2 bersambung lagi kat next entry..kekekeke...

p/s:  tenks for ur time reading my entry :)

0 comments:

Post a Comment