Thursday, June 30, 2011

isk..sedihnya

Reactions: 
0 comments
hmmm..tak boleh tidur pulak padahal mata dah mengantuk..banyak benda dalam kepala otak aku ni..

aku rindu dia...
dah lebih 2 minggu kami tak berbalas sms..
just call jew...
isk...sedihnya...
ni semua nya disebabkan masalah line kat sana...
teruk lah celcom ni..
nak send sms pon fail..
pulak tu kredit dia dah habis...
lagilah tak dapat nak bergayut lama2 lagi..
kalau sms pun pakai no mak atau ayah dia..
bila sms dia akan sms macam ni: "salam..pew khabar ayg? semoga ayg sihat hendaknya..abg di sini sihat walafiat juga..jaga kesihatan & diet ayg tau..take care..salam..."
hari2 bagi ayat yang sama...
sampai aku dah hafal apa ayat dia..hahaha...
tak apalah, atleast ada jugak dia sms aku...
tapi....
tulah, dia degil...
aku suruh topup banyak2 tak mau...
budget tak cukuplah..
dah tau kampung dia tak ada jual topup...
topup lah lebih sikit..
isk...sedihnya...
dah la internet pun tak ada..
kalau tak boleh jugak chat kat fb..
tak pun webcam kat ym..
isk...sedihnya...
hari2 aku menangis sebab rindukan dia...
isk...gediknya...
tapi betul tak tipu...
tiap2 malam sebelum tidur mesti air mata ni mengalir...
bila call dia sambil tersedu sedan..
dia mesti cakap "dah la tu, jangan fikir bukan2..dah malam ni..g tidur"...
tu jew ayat dia..
bukan nak pujuk...
isk...sedihnya...
esok dia nak pergi bandar kudat...
dia kata esok dia topup..
happy jew suara dia...
aku pon happy gak...
tapi tetiba aku jadi sedih...
dia kata lepas balik kudat nak pergi kampung mak dia..
dah la kat kampung tu line lagi teruk problemnya..
kena gantung hp baru dapat line...
isk...sedihnya....
aku cakap topup la lebih sikit nanti..
dia kata tengoklah budget..
terus aku naik angin...
aku letak tepon..
then aku sms dia...
aku marah2 dia...
aku cakap dia berkira dengan aku...
aku marah dia lagi...
lagi...
lagi...
dan lagi...
dia balas 1 sms jew..
dia cakap camni : "kalau ayg di tempat abg mungkin ayg taulah tapi tak apa abg tak marah ayg..ayg cakaplah pew ayg nak cakap..thanks..rashid.."
isk sedihnya...
tapi aku hantar lagi sms marah2 dia..hehehehe
lepas tu bila nak tidur ni, tetiba rasa menyesal marah2 dia...
isk...nyesalnya...
sorry incik rashid..
maybe aku ni nak period kot..
tu yang meroyan tak tentu hala..
huhuhu...
lepas tu call dia nak mintak maaf...
tetiba anak buah masuk bilik..
terus aku letak call..
mak lang baru nak berdrama sikit..
nak jadi primadona..
tetiba anak buah dah kacau..hehehehe
depan budak2 kenalah cover line sikit air mata tu...
nanti kecoh pulak si aiman tu..
tapi tak apa la..
esok2 lah aku call dia..
iskkkkkkkkkk.....sedihnya......

gambar hiasan

p/s:  isk....sedihnya...bila tengah syok2 menaip laptop terpadam...hohohoho...



Tuesday, June 21, 2011

super duper enjoy : day 2 (masjid wilayah persekutuan KL --> istana negara)

Reactions: 
0 comments
sambungan dari previous entry:

lepas balik dari KL bird park kami ke istana negara pulak..kebetulan ayie kerja kat situ, then kami dapat la peluang menjenguk sekejap ke dalam istana tu..memang terpukau dibuatnya even belum siap lagi, tapi dalam kepala ni dah dapat bayangkan betapa indahnya istana ni nanti..

hehehe..ni gambar kat dataran istana..view kat sini sangat la cantik..even panas terik tapi berangin..best sangat..yelah atas bukit kan, memang la best..nanti nak cari rumah, cari atas bukit ek..hehehe

opss..panas..silau mata dibuatnya..

me n ayca..

hehehe..ayca buat gaya macam tu sebab tak tahan silau..

pembinaan istana ni still in progress..banyak mat bangla tau..hehehe

wah2..aku suka pic ayca ni..sangat ayu..bila tengok rasa macam kat pantai bila selendang tu ditiup angin..hehehe..

hehehe..cube tengok gambar bendera kat belakang tu..ada bendera sabah..isk..rindu pulak kat si dia yang berada kat sana tu..hehehe

ha ni dalam istana..istana ni terbahagi kepada beberapa bahagian..yang kiteorang p ni kalau tak silap bahagian kediaman sultan & permaisuri..tengok la chandeliar tu..sekali tengok macam bentuk roket ada..macam bentuk sotong pon ada..hahahaha..

ni pulak bilik sultan..tapi tak siap lagi ni..bahagian yang dah siap contohnya tiolet pintunya dikunci..takut la ada sesiapa yang masuk then rosakkan part yang dah siap tu..hehehe..bilik permaisuri pon ada gak kami jenguk..time kami jenguk tu ada lah beberapa pekerja tengah deco bilik tu..macam sultan ni tema biliknya colour coklat keemasan..bilik permaisuri colour silver..daulat tuanku..sembah patik harap diampun..maaf ye patik menjenguk kejap bilik tuanku..patik tak usik apa2 pun..bilik tuanku & permaisuri memang cantik..hehehe :)

balik dari istana tu, kami singgah masjid wilayah persekutuan kuala lumpur untuk solat zuhur sekali dengan asar..time tu badan memang dah melekit, baju pun dah basah dengan peluh..aku ni memang kuat berpeluh..lepas tu pulak kat cardigan aku tu ada warna putih2..tak tau la tu taik burung kew..tapi macam tak sebab tak ada bau pun..oh ya lupa nak cerita, sepanjang kami kat KL bird park tu tak ada pulak burung2 tu nak berak atas kepala kita..semuanya sangat behave tau..maybe dah di train kot..hehehe..sampai2 jew kat masjid tu, terus aku tukar baju..baru rasa yakin nak solat kan..hehehe..nasib jugaklah aku bawak baju lebih.. :)

first time aku mai masjid wilayah ni tau..sangat besar & binaannya pun menarik..lepas solat tu, sempatlah jugak kami bergambar kat masjid tu..

wah macam kat luar negara pulak rasanya..hehehe

ops...jangan fokus kat perut boncit aku tu..malu2..hehehe

okeh2 ni pulak gambar ayie & ayca yang aku snap guna dslr..gian wo nak tangkap gambar gune dslr..hehehe..



duduk bertafakur, mensyukuri nikmat kurniaan Allah :)

cantik tak?hehehe



alalala..tomeinya kawan2 aku ni :)



aku suka pic ni..sukaaaaaa sangat..hehehe..amacam ada bakat tak jadi photographer?kekeke..

hehehe..berposing dengan kamera ayie..berangan2 dah nak beli kamera dslr..tapi duit tak ada..tak apa, nanti dah kerja, kumpul duit, benda pertama aku nak beli kamera dslr..heeeeee :)

lepas solat & bergambar, kami menuju ke kota damansara untuk makan..yeay!! part ni paling aku nantik2kan sebab perut dah berbunyi..kami makan di restoran sayang salmah(kalau tak silap..hehehe)..ayie ni bab makan tanya jew la kat dia restoran mana yang sedap, semua dia tau tau..dari shah alam ke petaling jaya, sampai ke damansara semua dia tau restoran mana yang sedap & berbaloi..

aku pilih nasi goreng daging merah..perghhh..memang terbaek la makanan kat sini..sedap dan banyak..berbaloi2..hehehehe

ayie ada order kerabu sotong gak..ni pun sedap..aish..pendek kata memang sedap..just pelayan kat restoran ni poyo sikit..hahaha..

okeh ni jew la secebis coretan aku sepanjang dua hari kami bersama..memang sangat syok..tenks a lot to ayie yang support aku & ayca selama dua hari ni..tak terbalas budi dia belanja kiteorang..akan aku kenang saat2 kiteorang makan, borak2 & luah perasaan sama2..tenks sebab sudi bawak kami p jalan2 dari tasik seksyen 7--> masjid shah alam-->  i-City-->  KL bird park--> istana negara-->  masjid wilayah persekutan KL--> hantar balik ke rumah masing2...hehehehe....Allah jua lah yang mampu membalasnya..moga rezeki ayie terus murah & diberi kesihatan yang baik..aminnnn...once again, tenks a lot..nanti aku dah kerja, sila tuntut aku belanja ko balik yer ayie..hehehehehe :)

p/s:  tensk for supporting my blog by reading my entry :)

super duper enjoy : day 2 (KL Bird Park - last part)

Reactions: 
0 comments
opss..nanti dulu..jangan p mana2..mai baca entry ni..banyak lagi gambar2 yang aku nak share kat blog aka diary aku ni..hehehe..ha kali ni aku nak share pic yang aku ambil gune kamera dslr ayie..sekali dah ambil gambar, rasa macam seronok pulak..even tak berapa nak reti ambil angel yang menarik, aku tak harus berputus asa..mesti cuba, cuba dan cuba sampai berjaya..chewahh..macam sesi motibasi motivasi lak..hahaha

okeh2 meh layan pic ayie yang aku tolong snap kan..ayie ni la tuan punya kamera dslr tu..dia jugak lah yang bagi peluang kat aku try gune kamera dia..siap offer lagi kalau nak pinjam sehari dua untuk belajar, ambillah..wah..seronok jew dengar..tapi aku tak berani lah pinjam barang orang..nak2 pulak barang mahal..aku ni dah la ganas, silap hari bulan rosak pulak..hahaha..

ayie ni tak mau bergambar dengan burung2..dia berminat nak bergambar dengan sign board jew..hahaha..pelik tapi menarik gak..

ada gegar sikit..biasalah nervous, tangan pon shaking..heheheheh

alamak jauh la pulak pic ni aku ambil..

you are here..hampir semua kawasan kami jelajah..hehehe..


cuba meniru aksi burung enggang ni..mula2 sampai, aku cakap burung enggang tu burung kenyalang..adeh..sekali salah, malu jew...hahaha

sangat comel..come to mama.tapi burung ni buat dek jew kat ayie..hahaha

another sign boards

ni aksi ayie ketakutan sebab burung2 kat sini suka hati diorang jew nak terbang sana sini..almaklumlah tempat diorang..sampaikan kat meja makan pun diorang bertenggek..hehehe..


wah2..sempat lagi membaca..tapi bukan baca novel yer..tu flyers..hihihi

ehem2..merenung jauh nampak..ingat kat siapa tu?hehehe

peace no war..

ayie disebalik rimbunan pokok..

ha..aku suka pic ni..*ceh mentang2 aku yang snap, semua aku suka..hahaha

hahaha..ayie bersama burung merak..nampak cam ayie berani jew kan, padahal time ni lepas snap pic terus ayie meloncat takut..alamak, terbocor rahsia..hahaha

kekeke..aku sangkakan pokok spesis terbaru..rupanya buah betik dicucuk kat dahan pokok yang dah mati..ni untuk makanan burung..

pas ni ayie boleh jadi bestfriend ostrich ni..gaya dah hampir sama..hahahahaha

time to go back..
bye2 KL bird park..
c u later...

p/s:  time balik tu terserempak dengan 3 jejaka handsome..perghh..sungguh tak tipu, tiga2 giler handsome..tergugat iman..hahahahaha..aku sangkakan aku sorang jew yang perasan, sekali tu dalam kereta ayie pun cakap benda yang sama..ayca pun mengiyakan..hakhakhakhak..opss..tergatai pulak.. :p

p/s:  tenks for reading..love u..muah3..hahaha

super duper enjoy : day 2 part II

Reactions: 
0 comments
yeay ni sambungan daripada previous entry..wah berpart2 pulak kesah super duper enjoy weekend aku dengan ayie & ayca ni...hehehe..bukan apa, gambar beratus2 kot..nak letak semua kat 1 entry macam panjang sangat pulak..ni pun dah pilih mana yang terbaek jew..yang lain buat simpanan sendiri2..nak upload kat fb maleh pulak..segan dengan kawan2 lain..kat blog tak apalah, tak ramai yang tau blog aku ni..*macam tu pulak kan..hahaha..eh aku ni membebel pulak..jom layan pic kenangan kami kat KL bird park tu..

kami didalam gua & air terjun buatan :)

menikmati pemandangan indah di sekeliling..kekekkee

cakk..di depan gua buatan :)


merenung masa depan..hehehe..actually time ni tengah tengok gelagat burung bangau kat situ..

berlatar belakangkan air terjun..sangat mendamaikan..sesiapa yang rasa stress tu, boleh la datang kat KL bird park ni..sangat damai..sangat nyamannnn..eh ada certain tempat tak nyaman ek sebab bau taik burung..yerkksss..

amboi..sibuk nak tunjuk klip tudung bintang dia tu..hahahaha

tolong kami..kami di penjarakan kerana kesalahan kentut ditempat awam..opsss...hahaha..

kemana2 kami p, ada jew mamarazi ikut kami..chewahhh..perasannnnnn :))

hahahahaha..part ni paling aku suka..dah lama kot tak main jongkang jongket ni..rasa macam kembali ke zaman kanak2 (nasib baik tak patah jongkang jongket tu) hahaha

orang kat belakang tu pun main jongkang jongket gak..hahaha

happy jerk korang ni ek..

hakhakhak..terangkat si ayca ni bila main jongkang jongket dengan aku.apasal ek?heran gak aku..wakakakakaka..(tak sedar diri lagi badan tu gemok)

payung menjadi teman setia kami..hikhikhik

aku paling suka pic ni..tak tahu la kenapa..

ha ni burung unta@ostrich..ayie cuba meniru aksi burung ni..hahaha..bau burung ni, perghh..menusuk ke kalbu..hihihi

ha ni time dalam bilik pameran..comel la burung2 kat dalam sangkar ni..ada sekor tu segan2 jew ayie nak snap pic dia..terus dia masuk dalam rumah kayu tu..


alamak...apa burung ni buat..hoiiii...buat maksiat yer?aku report kat jais baru tau..hahahaha



hahahaha..ni pun kelakar gak..sebabnya beriya aku cakap kat ayie & ayca ni ayam turki..confident jew..sekali tengok kat bahagian info, rupanya ni burung kasawari..sangat pemalu..kalau diganggu dia boleh mencederakan orang hingga membawa maut..isk2..bahaya2..

hahaha..tak tau nak buat gaya apa dah..nasib ada payung tu..boleh buat props untuk sesi fotografi ni..hahaha

duduk lagi melepaskan lelah..hehehe

menikmati alam semulajadi..


ni namanya merpati mahkota..sebabnya ada macam mahkota kat kepala burung ni..mata pun cantik macam pakai celak..so beautiful..bila kita tengok haiwan2 macam ni, rasa indahnya ciptaan Allah :)

ha ni ada air terjun..tapi kecik jew..sangat cantik untuk bergambar..tapi tengok la aksi aku tu..mencacatkan keindahan jew..hahahahah

phewittt..santai nampak..

burung hantu..patot la nama burung hantu sebab kalau renung mata dia lama2, terasa seram sejuk..sangat misteri..bau pon sangat 'misteri' sampai rasa nak termuntah dibuatnya..hahaha

bergambar di jambatan..antara tempat favourite untuk bergambar..hahaha

cakkk..aksi wajib..pak cik belakang tu sibuk betul lah..aish...

ada lagi burung ostrich..takut gak kot2 dia melompat keluar dari pagar tu..tapi ayca cakap kalau burung ni lompat ke atas, nanti dia mati sebab ada duri2 kat pagar tu..yolah tu ayca oiii..boleh caya kew fakta kau ni..hahahahaha..

ni namanya tak ada kerja..hahaha..saja nak kacau burung ostrich ni..dia gigit hujung payung tu..lapo kew?hahaha

duduk lagi melepaskan lelah..berapa banyak duduk da..hahaha..

cakkk..ada jugak gambar kami bertiga..amboi ayca ni pandai betul berposing..sangat fotogedik fotogenik..

ha ni ada orang tolong ambilkan..berkira2 gak nak suruh brader ni snap kan..bukan apa segan..hehehe..ayie kata pic ni nampak perut dia buncit..aku tengok tak ada pun..kepis jew..hehehe..

okeh2 bersambung lagi kat next entry..kekekeke...

p/s:  tenks for ur time reading my entry :)