Monday, May 16, 2011

Reunion geng uitm perak :)

Reactions: 
sungguh seronok bila dapat berkumpul semula dengan member2 uitm perak dulu..rasa macam mengimbau nostalgia time belajar kat seri iskandar nun..actually awal2 lagi jijah dah ajak nak keluar cuma tak tahu kat mana & bila nak keluar..hehehe..so kebetulan aku, hajar & ziera jumpa time dinner yang tak dirancang tu, so ziera suggest makan steamboat kat restoran d'manggis tu..

rancang punya rancang, macam biasalah masing2 ada hal yang tak dapat nak dielakkan, so terpaksa la keluar malam kami habis exam..nak keluar siang, ziera & ayie kerja..kami pun masing2 ada hal siang hari nya..so nak tak nak kena la keluar time malam..aku pulak risau je nak keluar malam2, sebab mak aku memang tak bagi aku keluar malam after pukul 7pm.tapi entah kenapa alhamdulillah mak aku benarkan pulak kali ni tapi kena bawak anak buah aku, si aiman..tak kesah la janji aku boleh keluar..hehehe..so dapat la aku bersama-sama geng uitm perak aku..teruja sangat!!hahaha...

okeh2 first place kiteorang terjah restoran d'manggis, kuang..ni kunjungan aku kali ke 3..not bad la tempat ni..aku suka suasana dia..mendamaikan jiwa..chewahh..sampai2 je terus disambut oleh pengurus restoran ni..baguih2..ni yang pelanggan nak..hehehe..then duduk2 je masing2 dok fikir nak makan aku..macam aku memang dah terliur nak makan steamboat..untuk dewasa harga nak makan steamboat rm20, meanwhile untuk kanak2 just rm10..tak kisah lah mahal pun, janji puas..hehehe..so yang berminat nak makan steamboat just aku, ecah, ayie & ziera..hajar & jijah pulak nak makan lain..jijah kenyang katanya..hajar pulak nak makan char kuew teaw & kerang bakar (wajib)..heeee

korang layankanlah pic kiteorang makan kat d'manggis ni ek..pic credit to ayie+ecah :)

ha ni namanya kamar hajar..eh silap..kamar hajat..hehehehehehe...so make your wish here..may your wish comes true..wakakakaka...actually ni toilet..tapi sedap juga nama kamar hajat ni..tapi siapa yang masuk tu memang lah berhajat kan..emm2..hahaha

sebelum makan wajib berposing dulu..hehehe..aiman tak kesah pun ada..jadi bodyguard aku..kekeke

ha ni la steamboat nye..makan selagi mampu yer..tapi jangan sampai membazir..nampak tak yang colour hijau tu..actually tu ikan bakar..aku ni pulak beriya ambil 4 batang, ingatkan otak2..bila bakar2 tengok rupa2nya ikan..ceh...hancur harapan aku nak makan otak2..heeeeeeee ;p

hajar muka bengang je..sebab aiman dok kacau dia makan..hahaha..aiman ni pulak terlebih rajin, dia kopekkan nya kerang si hajar ni..tapi dia tak makan..dia saja kopekkan..yang hajar pulak dah teringatkan seseorang yang selalu kopekkan kerang untuk dia..siapakah itu??jeng jeng jeng..hahahaha

million thanks to ayie+ziera sebab belanja kiteorang makan steamboat..seriously rasa segan sangat orang belanja..dah la harga beratus..huhuhu..really appreciate diorang..tak sangka diorang nak belanja malam tu..kalau tau dorang nak belanja, aku order macam2 lagi..hahahahahahhaa :p

bila masing2 dah kenyang, apa lagi, tak reti2 lagi kew nak balik..hahaha..but before balik, sempat lagi snap pic bersama2..photographer nye tak lain tak bukan ayie ler..dah dia sorang je yang ada dslr..haruslah tangkap gambar kami banyak2..gambar dia sekeping jew ada..hahahaha..

ayie jadi pemalu bila bergambar dengan ikan2 di sampan..tu pasai tak mau pandang kamera..kekeke

masing2 dah berubah..ada yang makin kurus, ada yang makin gemuk(aku), ada yang makin lawa, ada yang bakal berkahwin..aduh cepatnya masa berlalu..dulu time diploma, masing2 keanak2kan lagi..hehehe..

bila la agaknya boleh bersama macam ni lagi..huhuhu..nanti masing2 dah kerja, dah kahwin, dah ada anak, macam mana nak bergonjeng macam ni lagi..huwaaa..sedih la pulak :(

okeh2 tak mau cerita sedih2 lagi..hehehe..lepas makan plan nak tengok wayang..so our next destination was at Cineleisure Damansara..tapi agak sedih bila sampai2 sana kaunter tiket dah tutup..kekekeke..tak sampai hajat si aiman ni nak tengok wayang..so wayang pun dah tutup, apa lagi karok la jawabnya..


ni bergambar je lebih tapi tak jadi nak karok kat tempat ni coz sangat mahal..1jam rm37 something like that la..tak ingat actual price nye..hehehe..disebabkan mahal, so tak jadi la kami nak berkarok kat tempat ni..ada yang cadangkan p kat redbox..sampai kat redbox lagi ler mahal..hahaha..rm32 per head for 3hours..whoaa~~~ tak mampu den..

so masing2 dah hampa..macam aku takdelah hampa sangat sebab mood nak berkarok tu tak ada..tau suara ni tak sedap bila menyanyi..hehehe..so kami pun pusing2 jap kat the curve tu..bergambar jap..hehehe..

me & ziera..menanti putera kayangan masuk meminang..kekekeke

eww..muka berkilat sebab berpeluh..tapi cantik gak posisi gambar ni..i loike..tenks to ecah..hehehe

 atas escalator..jalan2 cari pasal..kekeke..

last2 ecah suggest pergi uptown damansara je..dah semua nya tak menjadi plan..nak tengok wayang dah tutup..nak karok mahal pulak..hehehe..tetiba aku teringat kat the store sungai buloh tu ada tempat karok..so dengan sepantas kilatnya aku call along aku..tapi hampa bila along kata tempat karok tu dah tutup..teringat pulak tempat karok kat atas bank rakyat bandar baru tu..ha yang tu along kata bukak sampai 2 3 pagi..cayalah..hajar mata dah bersinar dah..seronok la tu..hahaha..

plan nak pergi uptown terpaksa dibatalkan..sampai kat tempat karok tu aku dah segan nak masuk..almaklumlah pergi karok tengah malam..perempuan pulak tu semuanya..eh kecuali aiman la..dia sorang je lelaki..kekekeke..tapi apa2 hal terjadi bukannya aiman boleh diharap..apa la budak kecik tu tau..hehehe..tetiba teringat kat kata2 along:  apa2 hal call along..yeah!! nasib ada backup..ngeh3...

masuk2 je pusat karok tu, adeh rasa tak bernafas..bau rokok kuat gila..hampir sesak nafas gak la..ayie & ziera tak mau karok..diorang nak balik awal sebab esoknya diorang kerja..so kami ambil 11 lagu jelah..tapi problemnya bilik kosong tak ada..tunggu punya tunggu, tak jugak orang habis menyanyi..yang ada just bilik vip..tapi bilik vip tu kena tambah lagi rm10..supposely bilik vip tu rm30..tapi abang kaunter tu baik hati, dia bagi rm20 je..hehehe..ayie dengan bermurah hati nak bayarkan.fuh..jimat duit lagi..seronok betul keluar dengan ayie ni.. :)

rupa2nya  bilik vip tu pakej nya 22 lagu..mak aih..banyak gilerrr..suara dah tak ada ni..tapi demi semangat nak menjerit, kami turutkan jua..hahaha..lagipun ayie dah belanja tu, kena la habiskan lagu tu semua..tak elok membazir kan..

ni ziera & ayie berpadu suara menyanyikan lagu doa buat kekasih..perghhh..jiwang siot..hahahaha..lepas tu pulak ayie nyanyi lagu cinta kristal..perghhh...best gilerrr...boleh ayie tarik notes tinggi tu..kalau aku dah terkeluar suara itik..hahahaha...

ni aksi menunggu giliran..hehehe..aku dah tak larat dah time ni..rasa nak tidur..time ni aku penat sangat sebab sebelah siangnya aku non stop buat kerja..dah la malam sebelum tu tidur 2jam setengah je..lepas tu perah otak untuk last paper lagi..lepas balik dari exam terus mengemas barang kat rumah sewa sebab nak bawak balik rumah..turun naik tangga angkut barang..huhuhu..sangat penat..bila balik rumah kat sungai buloh nun, terus kemas dapur & ruang tamu yang macam tongkang pecah..lepas tu tengok2 jam dah pukul 7..bersiap2 nak pergi keluar..huwaaa..macam nak mati hari tu..hahahaha..

pukul 2:30 pagi baru habis 22 lagu..aiman pun dah tertidur kat pangkuan aku..siap keluar air liru basi lagi..citt..hahaha..dah menyanyi 22 lagu, masing2 dah tak ada suara..sunyi sepi jew dalam kereta time nak balik tu..cuak gak time balik tu..takut mak bising..hehehe..nasib mak dah tidur..yang bisingnya abang2 aku..diorang ingat aku keluar dengan incik rashid..gilo apo..hahahaha..

tapi pape pon memang aku enjoy sangat..sebab bila bersama kawan2 rasa terhibur hati ni..nak2 pulak dapat makan free..hahahaha..lagi la terhibur hati..aku sayang sangat dengan kawan2 aku ni..sepanjang kami bersama kami tak pernah bergaduh besar..setakat merajuk2 sikit adalah..tapi tak pernah la membawa pergaduhan besar..hope our relationship akan berpanjangan..nanti nak keluar lagi roger2 la ek...hehehe

p/s:  tensk for reading :)

4 comments:

  1. meh reunion kt ipoh lak wey hahahahah~

    ReplyDelete
  2. sem dpn..kt lumut..xpon teluk batik..heeee :)

    ReplyDelete
  3. mmg le sdp..tmbh2 owg blnje..btmbh sdp jd nye..hahaha :)

    ReplyDelete