Sunday, May 29, 2011

kfc, nur kasih the movie, bowling & karok

Reactions: 
wah..lamanya tak update blog..rasanya dah seminggu..biasalah busy berjalan ke sana ke mari..lepas tu mood nak mengarang tak ada..lepas tu lagi card reader hilang entah keman..nak masukkan gambar pun tak boleh..so bila dah jumpa card reader 2 terus update blog..heeee :)

fuhh..memang padat aktiviti aku rabu lepas..actually plan nak keluar dengan incik rashid but since incik rashid still kat seremban tak jadilah keluar berdating..so aku berdating dengan jijah+wani jela..even plan nak keluar dengan depa ni tak dirancang tapi memang syok habis la..macam2 aktiviti hari tu..

okeh aku tak malu mengaku yang ni kali ke 2 seumur hidupaku pergi times square..first time pergi dulu dengan halijah..tapi time tu bukanlah nak shopping ke jalan2 ke just temankan adik dia masuk pertandingan sodoku..so aku agak teruja bila dapat pergi times squae kali ni..heeeeee

tapi problem nya aku jijah tak tahu macam mana nak pergi times square tu..seingat aku kena turun kat kl sentral dulu..then naik monorail..jijah pulak pernah pergi dengan member dia tapi dia pun ingat2 lupa..so kami redah je pergi..kenalah buat muka tak malu tanya orang macam mana nak pergi times square tu..

salah satu sebab kenapa aku malas nak pergi times square sebabnya kena turun kat kl sentral dulu..then jalan kaki ke monorail..penattttt..wuwuwuwuwu..paling suka g mid valley sebab senang turun ktm 2 terus sampai ke destinasi..heeeee :)

kesian jugak kat wani sebab terpaksa tunggu kami lebih kurang sejam..almaklumlah kami nai kena naik ktm lepas tu jalan kaki ke monorail, then baru dapat naik monorail..so mengambil masa yang lama..macam wani mak dia tolong hantarkan ke stesen monorail titiwangsa..but nasib baik wani sporting tunggu kami..hehehe..

sampai2 je kami GSC dulu..depa berdua ni dah teruja sangat nak tengok filem nur kasih the movie tu..aku pun teruja gak sebab hari tu nak tengok tapi tak dapat..hehehe..yang syoknya hari tu hari rabu..so tiket murah sikit..

lepas beli tiket apalagi cari makanlah..agak sesatlah jugak tapi nasib baik jumpa kfc..wani teringin nak makan mcd tapi kami nak kejar waktu makan jela kfc tu..

aku pilih nasi ayam kfc sebab hari tu aku makan rasa macam sedap pulak..hehehehe..

jijah n wani

aku dan air kfc..heeeeeee

replika pelakon filem nur kasih the movie..macam real je tengok dari jauh..hehehe


time bergambar ni aku nak terjatuh ke belakang sebab salah imbang badan..hahahaha..*malu*





pelakon baru nur kasih the movie jijah sbagai isteri baru aidil..kekekekkekeeke

cerita ni memang best la..nak2 pulak aku memang peminat cerita ni..dari mula start sampailah ending rasa sebak jew..sedih bebeno cerita ni..kiri kanan aku dengar orang dok tarik hingus..termasuklah jijah..hahahaha..aku nanges gak..tapi sekali je time part mak dia bagi nasihat kat adam..cuba tahan dari menangis sebab malu..hahahahaa.

saja posing sorang2 sambil tunggu jijah solat..aku tak solat ke...eh2 jangan buat spekulasi tau..aku abc la..hehehehehe..

ada siapa2 sudi nak belanja aku masuk theme park ni tak mahal pun..rm32 jeeeeeewwwww...hahaha...ikut hati nak jew main tapi problemnya boleh ke aku main kang silap2 hari bulan aku pengsan naik menda alah ni
semua..berpusing sana sini..terbalik atas, terbalik bawah..fuhh..tak pening kepala ke kalau main ek..aku tengok pun rasa macam da hnak pitam..hahaha..

muka jakun tengok theme park ni..hehehe

hahaha..dua2 bulat..tak kesah lah bulat pun..janji hati senang..heeeeee..


lepas puas tengok wayang kami cari hiburan lain pulak..kekeke..kami main bowling pulak..mula2 tu tak nak main sebab duit pun tinggal berapa jew..kena jimat sebab nanti nak g dating dengan incik rashid pulak..hehehe..tapi dah memang aku ni jenis boros, tiba2 tukar fikiran bila tengok macam best jew main bowling..even tak terror pun..setakat baling bola cuci longkang lepas la..hahahaha

aksi jijah baling bola memang dipuji, tetap maintain ayu okeh..tergelak2 aku tengok gaya dia..

tapi bukan sebarang gaya okeh, lembut & ayu pun tetap banyak jatuhkan pin..good job jijah..even dia baling lemah lembut dapat gak la strike sekali..daripada aku ni angsung tak merasa strike..hahahahaha

ni time bola tersangkut..padan lah kami heran kemanalah bola2 bowling tu pergi..tak muncul2..heeee

amek kau..sekali dah betulkan berduyun2 bola keluar..tu pun orang sebelah dah ambil sikit bola tu..kalau tak lagi banyak dari ni..

ngeh2..ni aku..

okeh fine, terima kekalahan di tangan wani..hehehe..sememangnya wani terror main bowling.

lepas penat mainbowling, tangan pun dah sakit2 sebab ikut suka jew baling bola tu then jijah nak tengok2 pusat karoake kat tingkat atas..niat dihati hanya nak usha harga tetiba tengok 1 lagu rm1..beli 5 lagu free 1 lagu..apalagi bersinar2 la mata kami..hahaha..tak banyak pun lagu kami ambil..just 2 lagu sorang..then free 1 lagu..janji lepas gian nak melontar suara emas ni..

duet menyanyi lagu ku intai cinta dalam rahsia..phewittt..

since ada 1 lagu free so kami berduet ramai2 lagu free tu..baru adil kan..hehehe..disebabkan kami bertiga minat siti aku pilih lagu siti..hehehehe.

 ni hanya aksi semata2..sebenarnya time ni lagu dah habis tapi mengada2 nak posing konon tengah menyanyi..hahahaha..

selesai sudah aktiviti kami hari tu..time untuk balik ke rumah masing2..bila dah balik baru tengok jam..OMG dah pukul 5 lebih..mati lor..mesti sampai rumah lambat..time macam ni confirm2lah monorail & ktm sesak dengan orang nak balik kerja..huhuhu..turun kat kl sentral jijah solat asar dulu..aku & wani lepak mcd sat sambil makan aiskrim..heeee..

memang betul jangkaan aku..ramai giler orang dalam train..dah macam ikan sardin..tak ada space untuk bergerak..masing2 melekat antara satu sama lain..hahaha..geli rasanya tersentuh2 even dengan sesama perempuan..but bersyukur gak la masuk koc perempuan ni..atleast tak adalah berhimpit2 dengan lelaki2..selamat sikit rasanya..

sampai stesen sungai buloh dah pukul 7.15..niat dihati nak naik bas je tapi jijah tak bagi..dia suruh naik dengan dia..segan nya..thanks jijah..sorry susahkan ayah kau je nak kena hantar aku..hehehehehe sambil2 tunggu tu lalu la train ke ipoh..wah teringat zaman belajar kat perak dulu..pernahlah jugak merasa naik train dari ipoh ke sg buloh..sangat syok..

fuyoo..jangan pandang sebelah mata..ktm pun ada pramugari tau..teruja aku tengok..time aku naik 2 tahun lepas tak ada pulak..hehehe..satu peningkatan ni..

hehehe..ni la serba sedikit pengalaman aku keluar dengan kawan2..seronok sangat keluar even penat & duit habis, atleast boleh kurangkan kebosanan aku duduk rumah..heeee :)

p/s:  tenks for reading :)

2 comments:

  1. eh... ape jadik ko punye nie?
    aku xleh bace nie.. aku je ke or orang len gak nie?

    ReplyDelete
  2. hahaha..nie encryption name nye..wakakaka..aku pon xtau weh..ape kejadah nye jd cmni..smlm okeh jew..

    ReplyDelete