Wednesday, March 9, 2011

weekend with family (edisi makan) ^^,

Reactions: 
hi my luvly readers..sorry la malam ni aku nak post entry banyak2 sebab hari jew ada masa..esok2 dah start busy balik...so jangan muntah kalau tengok post aku jew yang memenuhi dashboard korang ek...hehehe..

okeh bersambung kesah weekend aku dengan family..lepas balik dari sekolah adik, kami singgah makan kat satu gerai cendol yang sedap :)  gerai ni sebelah masjid sungai buloh..selalunya kalau teringin makan cendol kami makan kat situ jew sebab sedap..kadang2 aku heran jugak kenapa mamak buat cendol sedap..kalau orang melayu yang jual, tak sesedap mamak buat..mesti ada resepi rahsia ni..kekeke..tak apalah, janji halal..kan kan kan :))))

kalau dah singgah gerai tu, bukan setakat cendol yang kami order..selalunya kami order sekali mee rebus..sedap tau mee rebus gerai ni..kuahnya pekat dan semuanya cukup rasa..

ni cendol+pulut..hen haochi :)
aiman ni susah benar nak tengok dia makan makanan macam ni..yang dia suka coklat+gula2..isk3..
cendol pulut+goreng pisang+keropok lekor :)
mamak ni memang busy giler sebab customer tak putus2 datang..laju jew dia buat kerja sampai terpercik2 kuah tu kat baju aku..nasib badan..huhuhu...siapa suruh duduk kat sebelah tempat kuah tu =.="
yeay!! mee rebus dah sampai..aduh lapar la pulak tengok pic mee rebus ni..hehehe..now im craving for mee rebus..hehehe :p
my bro..dia makan mee rebus dengan keropok lekor..hehehe..macam2 la along ni..
done:  mee rebus :)
done:  pulut cendol :)

sungguh bahagia bila balik rumah..sebab dapat makan sedap2..kalau duduk kat rumah sewa, kena catu makan..tak boleh hari2 makan sedap..nanti akhir bulan kekeringan duit..hehehehe..tak sabar nak balik lagi..nanti nak makan kfc +  meehon sup pak tam pulak..heeeeeee :))))


2 comments:

  1. haha.dulu kat uitm perak mewahhh giler makann.sampai bole pilh2 nk mkn pe kan!hahahaha

    ReplyDelete
  2. yg best nye siap kumpul kupon sebab nk beli kek..igt lg x?? ko lg la best weekend jew xde umah..so jimat la kupon 2..
    lps 2 melantak beli kek smpai berat aku naik time tu..hahaha

    ReplyDelete