Friday, March 4, 2011

untitled

Reactions: 
aku terbaca benda ni di facebook..

“Jangan terlalu baik, saya akan merindui awak.”
“Jangan terlalu mengambil berat, saya mungkin menyukai awak.”
“Jangan jadi terlalu rapat dengan saya, saya mungkin jatuh hati dengan awak.”

“Jika seseorang yang hadir dalam hidup kamu tapi atas sebab-sebab tertentu dia terpaksa pergi.. jangan terlalu sedih. Terimalah kenyataan, sekurang-kurangnya dia pernah membahagiakan kamu. Masa akan menentukan segala-galanya. Jika dia ditakdirkan bersama kamu, dia akan kembali. Kembali pada kamu.”

“Adalah lebih baik untuk berani mencintai walaupun akhirnya anda akan kecewa daripada tidak mahu mencintai kerana takut akan risiko mencintai.”

“Jangan putus asa apabila terdapat saingan dalam percintaan. Adalah lebih baik untuk anda mencubanya atau anda mungkin akan kehilangan orang yang anda sayangi selamanya.”

“Salah satu perkara yang paling indah dalam hidup ini ialah memberitahu kepada orang yang anda sayangi betapa penting dan istimewanya dia kepada anda.”

“Jika dia boleh terima anda seadanya, dan sanggup menerima kekurangan anda dan masih sanggup bersama anda dan lebih menyayangi anda, maka anda adalah orang yang paling bertuah kerana ada seseorang yang mencintai anda seadanya anda.”

“Mencintai dan dicintai perlukan keberanian. Keberanian untuk terus mengekalkan rasa cinta itu. Seterusnya diikuti perasaan keikhlasan untuk menerima orang yang dicintai seadanya…”

“Bila diri dicintai.. Dia pasti akan berusaha untuk ada…sentiasa ada bersama.”

pada pandangan aku:  jujurlah pada cinta, berikan perhatian dan kasih sayang seikhlas hati, jangan bila dia berlalu baru kita menyesal..kita tak tahu bila lagi akan jumpa orang yang betul2 mencintai kita..kita tak tahu bila kita akan mendapat kekasih yang sanggup berkorban untuk kita..so hargailah bf/gf korang sebelum terlambat..kalau cinta luahkan, jangan time bergaduh atau berpisah baru nak cakap i love u so much, i need u so much, i miss u so much..it's toooooo late :'(


5 comments:

  1. tips promote blog

    http://reduan-wanstar.blogspot.com/2011/03/tips-cara-promote-untuk-blogger.html

    ReplyDelete
  2. betol..hargai ape yg kiter ader...bersyukurla..apabiler kiter da menyayangi setulus hati kiter owg tu, kiter akn terime kekurangan n kelebihan dier..gaduh2 gak penting dlm mencari keserasian...tp jgn gaduh yg leh bwk mudarat plak...cpt2 cari penyelesaian ^^,

    ReplyDelete
  3. yer..cume kdg2 susah nk fhm hati lelaki ni..huhuhu T.T

    ReplyDelete
  4. Ila...kite suke post yg ni..4 thumbs up.. Siap dgn jari kaki sekali.. :P

    ReplyDelete
  5. hahaha..ni pun cedok kt fb.. :)

    ReplyDelete