Tuesday, March 22, 2011

gurls day out

Reactions: 
yeay!! this week tak ada istilah monday blues sebabnya hari ni aku tak pergi class..class HRD (human resource developement) dibatalkan sebab lecturer ada interview kerja..then petang supposely ada class ganti untuk HRT (human resource technology) tapi disebabkan kami ada appointment dengan karangkraf so kami tak dapat menghadirkan diri..so 'sad' :))))))))))) hahahaha...

padat betul aktiviti kami..mula2 kami pergi uitm shah alam, then pergi karangkraf untuk sesi interview, lastly kami pergi bergonjeng ke jj bukit raja..

okeh aku nak cerita dulu aktiviti pertama kiteorang di UiTM shah alam..

tujuan utama kami sebenarnya nak cari bahan assignment untuk matapelajaran citu..almaklumlah library uitm puncak alam serba kekurangan..nak cari buku pasal perlembagaan malaysia pun tak dapat...so nak tak nak terpaksa la kami menghayunkan langkah kaki kami ke shah alam demi mencari bahan assignment..

mula2 sampai tu rasa nak menjerit jew sebab tak ada parking..terbayang2 student kat sini nak cari parking setiap hari..rasa bersyukur sangat dapat kat uitm puncak alam ni even masalah parking tetap ada tapi tak lah seteruk kat uitm shah alam..huhuhu..last2 kami parking kat dengan pintu masuk belakang uitm then menapak bukit dan mendaki tangga untuk sampai ke library tun abdul razak tu..meleleh gak la peluh..tapi tak apa, exercise..kurang 1kg lemaks aku ni..hahahaha...

cak...!!!sampai2 jew terus snap pic..heeeeeee ;p

 muka serious di library...hahaha
 sempat lagi berposing di sebalik rak2 buku..hehehe
 ini semua propa..propa propa propa..hahahaha..gaya jew lebih ni.. ;p
 ha yang ni bukan propa..ni betul2 kami busy mencari bahan :)
hehehe..tersenyum lebor aku..tengok la tu buku bertimbun2..KALAU macam ni hari2, confirm aku dekan every sem..hahahaha..

 buku ni agak menyesatkan aku...sebabnya dia tulis nabi muhammad s.a.w ada gundik2..lepas tu dalam buku ni tulis nabi penah 12x bercerai..konpius aku weh..nanti nak tanya ustaz, betul kew fakta ni?atau nak menyesatkan umat islam..isk3..aku tak percaya buku ni.. :( korang hati2 ek.
 aku happy sangat bila dapat bergambar kat uitm shah alam ni..sebabnya memang impian aku dari kecik nak belajar kat sini..setiap kali lalu pergi rumah mak lang aku kat klang, mesti aku lalu dekat highway yang dekat dengan uitm shah alam tu (tapi aku tak ingat pew nama highway ni..hehehe) then mak aku mesti cakap 'nanti belajar rajin2 boleh belajar kat uitm'..dan ditakdirkan aku belajar kat uitm..hehehe..cuma tak kesampaian hajat aku nak study kt shah alam sebab fakulti aku dah pindah ke puncak alam..sobs3 :'( tak dapat belajar kat sini pun tak apalah, janji ada jugak gambar kenangan kat uitm shah alam ni..heeee :)
 sappy!!!!
hehehe...comel tak??ada iras2 tak?muahahaha...

 excited depa ni bergambar dengan seladang ni..hehehe..suka la tu seladang ni diapit anak2 dara comel..kekekee..tengok tu kak ros, ada kew patut dia masukkan jari dalam lubang hidung seladang ni..nasib baik seladang ni tak terbesin..muahahahaha :p

lepas tamat sesi bergambar, sesi makan pulak..penat tau mendaki bukit & tangga..menggunakan tenaga yang banyak, tu yang perut dok berdondang sayang..kami makan kat seksyen 2..hajar la beriya sangat nak makan frado ais kacang..hehehe
 murah sangat makanan kat food court seksyen 2 ni..harga rm3.50 jew :) berbaloi2..heeee
ha ni la frado ais kacang..ni yang special punya..sedap tau sebab ada aiskrim+coklat pekat..harga pun tak la mahal sangat...just rm3 jew..kacang pun banyak...aish terliur pulak tengok pic ni..hehehe..tadi dah turun 1kg sebab penat mendaki kat uitm tu..bila dah makan macam2, topup balik 1kg yang hilang tu..hahaha

okeh lepas semua dah kekeyangan, time untuk pergi karangkraf untuk sesi interview bersama cik wahidah, pegawai HR kat situ....kami ni punya la terkejar2 nak pergi karangkraf ni sebab takut sesat..semua tak tahu kat mana lokasi karangkraf ni..tapi nasib baik ada peta..rupanya senang sangat nak cari..tak sampai 10 minit kami dah jumpa..dekat rupanya dengan uitm..hehehe..mula2 sampai tu agak excited la sebab besar sangat tempat ni..

kami ni bukannya tau kat mana office cik wahidah ni..kami pun main redah jew..rupa2nya ni pejabat baru..still under construction..pejabat utama kat bangunan lama..hehehe..hajar kata bangunan karangkraf ni macam uitm, sebab colour putih ungu tu kot..hehehe
besar gilerrrrr...

disebabkan kami sampai awal (supposely interview pukul 3.30 tapi kami dah sampai pukul 2), kami solat dulu ..masa dalam surau tu terserempak dengan kak intan, dia ni dulu editor majalah remaja..die hard majalah remaja tau la kak intan ni..nak tegur malu, so pandang2 jela..hehehe..after solat, kami sempat lagi bergambar kat dinding office lama karangkraf ni..hehehe
 nice shoot by hjr..hehehe
 aksi kanak2 ribena.tu muncung aku tu sedepa panjangnya..hahaha
 perasan jap nak jadi model..hahahao
 opss..aku tak bersedia..muka hancur..hahaha
esah ko teropong apa tu..teropong pak guard karangkraf tu ekkk..kekkekee ;p

 ni lagi satu pose propa..konon2 tengah meeting la tu..hehehe
 lagi muka serious..haahha..actually ni tengah keboringan menunggu..hehehe
 ni pulak pic lepas habis sesi interview..thanx a lot to cik wahidah sebab sudi terangkan pasal sistem yang ada kat karangkraf..janji nak interview setengah jam jew,tapi meleret2 sampai 1 jam lebih..nasib baik cik ni  baik & sporting.. :) balik tu rasa segan pulak nak balik macam tu jew tanpa bagi pape cenderahati kat cik ni..last2 kami decide beli kfc untuk dia & patah balik ke karangkraf..hehehe
tak ingat la time ni kenapa semua orang tersengih macam kerang busuk..hahaha..

tamat sudah sesi interview..lepas tu kami p jj bukit raja pulak..nak tengok filem merong mahawangsa..yeay!! seronok sangat..otw nak p jj tu, kami ternampak benda kelakar..terbahak2 kami gelak dalam kereta sebabnya....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
hehehehe..kereta depan kami tak ada cermin belakang.jahat kan kami gelak2 kat orang kereta depan ni..mentang2 la kereta yang kami naik ni sempurna..isk rasa menyesal lak gelak2 kan orang lain..huhuhu..tapi sempat gak snap curi2 kereta ni..hehehe...

sampai jj terus beli tiket..takut habis..then sementara tunggu tayangan start, kami pun berjalan2, window shopping..sempat lagi tu aku tukar baju sebab tak selesa pakai baju kurung pagi tadi..lepas tu makan kfc lak..hehehe..no diet2..

sedap gak yang bulat2 ni..namanya aku tak ingat..tapi ada chezy..apa ntah..hehehe...melantak jew keja aku..hehehe..

lepas makan jalan2 lagi..aku jumpa siti nurhaliza.....hahaha..tapi siti patung jew la..heheheh..nak bergambar ni pun segan2 sebab ada orang..ada amoi tu pandang aku pelik jew..hahaha..do i care???hahaha
yeay!! dapat bergambar dengan my fav artist :)))

pukul 7.50 baru start tayangan..nak kata best sangat cerita merong ni, bagi aku ok la..aku ni kan tak minat sangat cerita aksi2..but aku puji la effort kru buat filem macam ni..semua pelakon best2..hampir penuh gak dalam panggung tu..agak2 dah berapa juta la kutipan filem ni ek..

okeh dah habis tengok cerita ni sempat lagi beli aiskrim mcd..hehehe..bila dalam kereta dapat aircond rasa mata ni berat jew..hehehe..sampai rumah dalam pukul 10 lebih..heaven rasanya seharian berjalan..lupa jap segala assignment yang berlambak2..nasib baik class ganti research tak ada next morning..leh gak bangun lewat..heeeeeeee :)))


6 comments:

  1. mane nk dpt pic ak yg cntik2 kt blog ko ni ek??? hhahahha

    by:
    ayca_sudir

    ReplyDelete
  2. hahaha..klu nk nanti aku msuk kn dlm pendrive..tp aku kena format dlu pendrive aku sbb ada virus..sok kat lab aku format pendrive..

    ReplyDelete
  3. hahaha.lawak tgk ko bergambar ngn patong citi 2 hahaha

    ReplyDelete
  4. hehehe..jgn ler gelak..mentang2 ler gmbr ngn patung kertas jew.. T_T

    ReplyDelete
  5. mane jumpe lembu hitam tu?? i trun naik kat pitar uitm shah alam tak penah jumpe pun..huhu..

    ReplyDelete