Sunday, February 13, 2011

Tauhu Bakar

Reactions: 
okeh sambung cerita daripda kesah pameran pengantin tu..lepas penat menjamu mata di SACC & PKNS, hajar plan nak pergi ke JJ Klang..katanya ada kawan dia baru bukak bisnes tauhu bakar..wah..bunyi macam sedap jew..tapi masalahnya dia pun tak sure samada gerai tauhu bakar tu dekat mana..tapi tak apa, demi tauhu bakar kami redahhhh jew..aku ni pulak konon2 nya tau la jalan nak ke JJ Bukit Raja tu..tapi baru separuh jalan dah confius..hahaha..menggelabah jadinya..last2 masuk ke highway ke Klang..tanya dekat penjaga tol tu mana JJ..nasib baik jalannya betul..kalau tak mampuih nak pusing kat highway tu..hehehe..

lastly baru tau gerai tu dekat dengan Giant & Tesco Klang..aik setahu aku Giant Klang dekat dengan umah mak lang aku..dekat pandamaran jaya..bukan dekat JJ bukit raja 2..2x gak kami berpusing dekat highway tu..nasib baik ada jalan pusing..tak perlu la lalu dekat tol lagi..jimat sikit duit..hehehe..

last2 aku decide call sepupu aku yang duduk pandamaran tu untuk confirmation...thanks kak nurul :) dia kata memang JJ Bukit Tinggi, Giant n Tesco tu yang dekat area rumah dia..fuh..lepas masalah kami..aku memang la familiar jalan situ sebab selalu p sana..so finally sampai gak ke gerai tauhu bakar tu..

okeh2, stop membebel benda tak penting..now korang mesti tertanya2 kat mana lokasi sebenar2 gerai ni kan..gerai ni berdepan dengan bank public mutual, dekat dengan Giant Klang, belakang sekolah teknik Klang..okeh senang jew kan nak detect lokasi gerai ni..susah2 sangat guna GPS jela..hihihi..for those yang duduk area Klang & Shah Alam mai2 la singgah gerai tauhu bakar ni..gerenti sedap..

5 sebab korang patut try tauhu bakar ni:

  1. sedap..confirm sedap yer..ni bukan tauhu biasa tu..ni special punya..hajar beli sampai 2 bungkus..haha
  2. murah+berbaloi...2 keping tauhu berharga cuma rm3.50..yang 3 keping harganya rm4.50..
  3. berkhasiat..sebab ada tauhu, ada sayur (timun+sengkuang)
  4. bersih..aku tengok pekakas yang diaorang guna memang bersih..bila bersih baru yakin nak makan..kan
  5. support la sikit bisnes bumiputera..kalau bukan kita yang support siapa lagi kan..bila orang melayu berjaya dengan bisnes diaorang, kita pun bangga gak kan :)

 tauhu dibakar dengan api yang kecik..tak mau bagi hangus kot..
 tauhu bakar klang..orang klang jangan lepaskan peluang rasa tau..
 bersih tau gerai diaorang ni..
 tukang masak yang mahir..hahaha
 bakal regular customer tauhu bakar..kekeke
ha tengok tu..penuh 1 bekas ni tau..kuah dia pun sedap..so tunggu apa lagi..p la serbu gerai diaorang..owh ya, gerai mula dibuka pada pukul 8:00 malam.. :)

~TAMMAT~

6 comments:

  1. kak.. nak tanya sikit... sekarang pun gerai tu ada kat sana ke??? :p

    ReplyDelete
  2. Kat gombak pun ade satu kedai yzbamboo. Tahu bakar dia pun sedap gak.. klu nk try boleh tgk page @ instar dia

    ReplyDelete
  3. Kat gombak pun ade satu kedai yzbamboo. Tahu bakar dia pun sedap gak.. klu nk try boleh tgk page @ instar dia

    ReplyDelete