Sunday, February 13, 2011

Pameran Pengantin

Reactions: 
yeay!! weekend aku telah dipenuhi dengan aktiviti yang 'berfaedah' dengan pergi ke pameran pengantin di SACC (Shah Alam Convention Centre) dengan kawan2 ku yang terchenta..hikhikhik..gediks sungguh ayat pembukaan aku ni..*dah semulajadi gediks & gila poyo, nak ubah pun tak tahu macam mana.. ;p


mulanya aku malas nak ikut time hajar ajak p pameran tu, tapi tetiba aku tukar fikiran nak ikut sebabnya tengah tension, coz baru lepas gaduh2 ganas manja dengan incik rashid..hikhikhik..so konon2 nya dengan keluar berjalan dapat la merelease kan tension..tapi memang betul pun..time berjalan tu enjoy sakan, lupa kejap masalah..hehehe..


even actually aku tak ada pun nak beli or order apa2 dekat pameran tu, tetap gak nak memeriahkan pameran tu..memang syok habis la tengok baju cantik2, pelamin comel2, model cun2, kad2 kahwin yang kreatif n bla bla bla..tapi yang paling best kat situ ialah dapat free test food..part ni paling best..masa makan tu muka innocent jew..konon2 kami ni nak test lauk untuk majlis kiteorang..sibuk tanya pakej tu, pakej ni..hahaha..kami test kat 2 tempat..1st booth yang kami test food tu dekat booth nurul izzah catering..


memang sedap gilerrrrrrrr..giler pon tak sedap camni tau..erkkk...;p eh tetibe jew cakap sedap kan..menu pun tak bagitau lagi dah sibuk promote kata sedap..*tampo laju2 untuk diri sendiri..hihihi..

okeh2 kami test nasi arab, ayam masak merah, daging masak hitam, sambal sotong kering dan papadom..fuhhh...giler sedap..ni pun still terbayang2 lagi kesedapan, keenakan, & kelazatan makanan2 ni..tak rugi la kalau ambil katering kat diaorang ni..nasi arab dia memang sedap, dalam tu ada cebisan2 daging..beras yang digunakan basmathi maharani..daging masak hitam dia pulak memang mengancam..daging tu lembut sangat, terasa segala rempah2 yang diperap dengan daging tu..then sambal sotong pulak, perghhh, memang pedas but sedap..sotong pun lembut jew..*wah ada gaya macam pengacara jalan2 cari makan tu tak??hikhikhikhik ;)))

kalau nak tau details pasal pakej nasi arab ni, korang leh la contact nombor ni :03-51918410/013-3408944/013-3418944..alamat: 5 jalan 26/31 taman bukit saga, shah alam..aku promote ni bukan apa, sebab aku dah rasa masakan diaorang..memang 5 stars la..hajar, shaz & zai pun kata sedap masakan catering ni..*agak2 dapat tak royalti sebab promote??hahahahahahahahaha :))))

untuk 2nd catering tu, makanan dia not bad la, tapi tak boleh nak kalahkan izzah catering tu la..*sebab tu tak promote..erk...diskriminasi ni..hihihi...

macam2 acara ada untuk pengunjung pameran pengantin ni..ada fashion show..ada demonstrasi andaman by Nurin Make Over..aku memang dah lama usha mekap by Nurin ni..meletops uols.. :) muka tak cantik leh jadi cun melecun tau..hihihi...

nurin sedang gigih mengandam model..

macam2 lagi lah ada dekat pameran ni..ada yang jual pakej baju pengantin, photography, door gift, catering, kad kahwin & bla bla bla..kiranya ni syurga membeli/mengorder barang untuk yang bakal berkahwin..memang pakej diaorang tawarkan memang berpatutan la..time ni la rasa macam nak kahwin sekarang jew..aishhh...gatai sungguh anak dara pak cik kamrudin & mak cik saadiah ni..hahahaha..tapi seriously, memang best la menjamu mata dengan barang2 kahwin ni semua..

 ramai tau orang datang..seronok tengok muka bakal2 pengantin ni..happy+excited jew survey pakej..hihihihi


 sukeeee dua2 baju ni..sangat cantik..tapi kalau aku tak muat la nak pakai..kena tempah khas..hahahaha
 pelamin yang indah
jangan ada yang jadi pelamin anganku musnah udah ler..hihihi
pelamin ni cantik...nak ni..nak ni..mak, ila nak ni.. errr =.="

 cantik lampu lip lap kat atas tu..tak takut kew kot2 tengah bersanding, tetiba jatuh pulak lampu tu..errr..selisih malaikat 44.. ;p


 orang2 kat booth pengantin ni memang happening+sporting..sibuk nak bergambar sekali dengan aku..malangnya hajar tak snap pun muka diaorang..hehehe..sorry guys.. :)
okeh2 sekarang meh jamu mata dengan gelagat kanak2 ribena berposing di pameran pengantin..hehehe
 cak...hehehe
 cak cak..

 hiii gadis pasu besar..leh berkenalan tak??muahahaha
 ada gambar siti time buat show dekat SACC ni..tak dapat jumpa siti, bergambar dengan frame gambar siti pun jadi la..hahaha
 wohoooo~~ cantik kereta ni..nanti nak mintak incik rashid belikan..hahaha.. *berangan kuat ni..
gambar ala2 zaman dahulu kala..kononnya la ;p

 di bawah payung rambu ramba..

dekat pintu masuk pameran tu ada disediakan satu tempat untuk free photoshoot..mula2 photographer tu tak bagi bergambar guna kamera sendiri, tapi pujuk punya pujuk dapat jugak..janjinya sekeping gambar jew..ni gambar 1st photographer tu snap untuk kami..style melintang..

 gaya ada macam artis berposing kat red carpet tak??kekekeke ;)))))))

then boleh pulak aku demand2 suruh dia ambil gambar menegak pulak..tadi janji sekeping jew ni..ni dah dua keping ni..hahaha..muka abang tu pun macam dah bengang jew..heeeee..btw, thanks bro coz berlebih kurang dengan kami :)))
opsss..muka hajar de tanda trademark baru la..hahaha..

 1 malaysia..hehehe
 comel kan pic ni..adakah disebabkan bunga matahari tu yang comel atau shaz yang comel??hihihi..dua2 pun comel la :)
 nak jugak posing ala2 mulut tikus mondok tu..hehehe
bye2 SACC..hi PKNS :)

lepas penat mencuci mata+berposing kat pameran tu, kami pun p pulak dekat PKNS..nasib baik sebelah jew..dok usha2 emas dengan hajar..hehehe..then barulah kami balik..ops..bukan balik rumah..kami singgah jap ke Klang untuk rasa tauhu bakar..ha next entry aku cerita sikit ek pasal tauhu bakar ni...stay tune guys :)

~TAMMAT~


6 comments:

  1. bestla..hehhee..blog pun cantik!! nice work ilah :)

    ReplyDelete
  2. hehehe..thanx shaz.. :))
    shaz pew address blog shaz??

    ReplyDelete
  3. wah aja usha emas 2..hahaha.suke2.jum tmbh koleksi reramai oit.camne aku tataw ade pameran pengntin ni.bez nyer lau pat pegi

    ReplyDelete
  4. dier bli cincin am time 2..tp bkn emas la..tp beli kt kedai emas..aku xmmpu la nk beli emas2 ni..hehehe...next pameran pengantin bln 4 kt pwtc..tp ko da kawen kot..ko kawen bln 3 kn?

    ReplyDelete
  5. lor..apesal tangguh?xready lg kew?

    ReplyDelete