Friday, February 11, 2011

kenangan diploma (uitm seri iskandar, perak) : part I

Reactions: 
huarghhh..mata dah mengantuk gila ni tapi keinginan menulis membuak2..rasa sangat teruja untuk menulis tentang segala kenangan aku study di uitm seri iskandar perak..aku pun tak tahu kenapa sejak dua menjak ni aku sangat suka tengok balik gambar2 kenangan selama belajar di seri iskandar..bila dah tengok gambar tu mula la terbit rindu dengan geng2 aku kat sana..agak2 diaorang rindu aku tak??hohohoho :p

kalau nak tulis semua kenangan kat sana memang la tak cukup 1 entry jew..maunya 3 4 entry baru lah cukup..*tu pun kalau cukuplah..hehehe..okeh2, firstly biarlah aku cerita pasal kenangan aku time part 1..part2 lain aku cerita next time jela yer..hihihi..

part 1 bagi aku adalah sem yang paling mencabar bagi aku..mana taknya, sebelum ni tak pernah duduk jauh dari family..paling lama pun 5 hari jew time aku masuk teknik..5 hari jew aku mampu bertahan duduk asrama, 5 hari jew aku mampu terikat dengan peraturan yang ketat..huahuahua..tambah2 lagi ada kenangan pahit di buli dormate..huhuhu..lepas daripada peristiwa lari dari sekolah teknik tu, tak pernah la aku duduk berenggang dengan family..sampailah aku dapat tawaran sambung study di uitm..

i still remember, time surat tawaran tu sampai super duper excited..tak sabo2 bukak sampul surat tu..almaklumlah, 1st intake tak dapat sebab tak cukup pandai..but then aku try lagi apply for the 2nd intake..alhamdulillah berjaya jugak :) lepas baca segala macam isi kandungan surat tawaran tu, terus aku rasa macam nak meraung..masih aku ingat dialog aku dengan mak

situasi:  dalam bilik mak, aku depan pintu bilik, mak atas katil dengan adik
aku:  mak ila dapat masuk uitm *happy jew suara
mak:  alhamdulillah..dapat course apa *excited
aku:  dapat course yang ila mintak hari tu..office management *dah rasa hiba..
mak:  tahniah..
aku:  tapi kat perak.. *suara dah tersekat2..susah bebeno nak cakap perak tu..hehehe
mak:  .........   *mak tau dah aku nak meraung..dia senyum jew
mak:  tak apalah dekat je tu...
aku:  yela........*masuk bilik terus menangis..hehehehe

dalam suka ada duka..dalam duka ada suka..hehehe..aku paling risau macam mana nak basuh kain..dah la tak pandai basuh pakai tangan..selama ni mesin yang tolong basuhkan *tulah manja sangat..tak apalah, mak pesan nak berjaya kena lah susah dulu..dan bermulalah episod baru hidup di asrama..hari pertama daftar, masa nak pergi ke kolej, dah jatuh kat tangga bas..beriya aku suruh mak aku berhati2 turun tangga bas tu..last2 aku yang tergelincir..hahaha.. malang2..

aku ditempatkan di kolej bidara..no bilik b316..tingkat 3 tuuuuuu..rasa nak menangis time angkat barang..nasib baik beg troli abah yang angkut..mengah2 dia angkat beg troli tu..bukan beg troli yang biasa2 tu..aku bawak beg troli yang paling besar sekali..hahaha..semua baju aku angkut..sampaikan kena perli "ila tak mau balik rumah dah lepas ni"..hehehe..

sampai2 kat bilik, semua dah sampai..alamak...macam mana ni..tak dapat cop katil bawah..tak kan lah nak tidur katil atas..berani kew nak memanjat tangga tu..huhuhu..kang silap hari bulan, orang bawah mati terhempap..huahuahua..tapi alhamdulillah budak tu baik hati bagi aku katil bawah & dia terpaksalah tidur katil atas..siapakah budak baik tu??jeng jeng jeng..hahaha..nama dia noraida nordin..panggil aida..orang parit, perok.. :)

ok, selesai masalah..sekarang sesi berkenalan pulak..ada sorang minah tu banyak beno cakapnya..jeng jeng jeng..siapakah dia??hehehe..nama dia shuhada..panggil ada..orang kelate..pakai contact lens grey lagi tu :)

ha ada sorang lagi..diam jew dia dari mula2 aku sampai..orang lain duk bising2 dia senyap jew berdiri tepi almari..nampak pemalu jew..jeng jeng jeng..siapakah dia???hehehe..nama dia siti aishah misri..panggil ecah..orang johor :)

penghuni B316 dari kiri aida, aku, ada n ecah
 nak tau tak, time ni sebenarnya malam tapi beriya pakai tudung semata2 untuk bergambar..hahaha
 afzan menjadi tukang ambil gambar..time ni camera digital tak ada..just pakai kamera hp jew..tu pun hp murah jew..hihihi
 teddy bear besar tu ada yang punya..bf dia bagi..semua berebut nak pegang..hehehe
 rindunya dengan korang semua... :')
hahaha..i love this picta..memori yang tak akan terpadam :')

kami semua memang sekepala..tapi kalau gaduh2 tu biasa la..tapi gaduh2 manja jew tau..hehehe..


 after dinner kolej :)
 lokasi: belakang dewan makan 4
 time interpart fakulti aku :) konon datang nak support..tapi malangnya time kami sampai, majlis dah tamat..huahuahuahua..
 dalam bas..1st time p berjalan kat ipoh..hehehe
 ni pameran gigi kew??hahahaa
kat luar library..study kot time ni..hehehe

 kat padang, ada event apa ntah..aku pon dah tak ingat..hehehe
 ha yang ni kat uptown..bukan uptown kat damansara tu..ni uptown seri iskandar..hehehe..time ni tengok pertandingan menyanyi..time ni kami sampai pon dah nak dekat habis pertandingan..hahaha..


 muka suci :)
 muka tak suci..hahaha ;p sempat lagi bergambar sementara tunggu waktu isyak..

even kami berlainan course tapi tu bukan penghalang untuk kami mesra antara satu sama lain..aida & ecah satu course..diaorang ambil course building..Ada pulak dia ambil course estet management..aku pulak ambil course office management & technology..

nak tau tak diaroang selalu ejek yang aku ni wanita keparat..sepatutnya panggil wanita korporat sebab belajar office mgmt..tapi maybe disebabkan aku ni muke jahat, tak de langsung bakat jadi wanita korporat so diaorang usik2 aku dengan panggilan wanita keparat..hehehe..yang diorang pulak aku usik2 gak..macam aida & ecah aku selalu cakap korang nanti dah habis belajar kerja bina tandas sebab diaorang belajar pasal bangunan..yang si ada pulak aku usik dia tukang ukur tanah kubur sebab course dia berkaitan tanah..hehehe..even kami gurau kasar tapi no hard feeling okeh..semua sporting jew... :)

actually banyak lagi gambar dengan dioarang tapi yang sedihnya semua gambar hilang bila laptop aku kena format..time tu aku tak tahu pun kalau format habis semua hilang..time tu pun tak tau lagi apa itu local c..local d..tau simpan semua benda kat dekstop jew..hihihi..

sampai sekarang aku still contact dengan diaorang kecuali dengan ada..entah mana la minah ni pergi..tukar nombor tak bagitau..marah sungguh aku dengan ada ni..hehehe..sesiapa yang kenal si ada ni, & tau nombor telefon dia, tolonglah bagi kat aku..aku rindu gila dengan dia..walaupun mulut dia joreng tapi aku tetap sayang dia..hehehe..oiiii ada..mana lah kau menghilang ni ek..entah2 dah kahwin pun dia..hihihi..

bersambung..time to sleepp..ZZzzzzZZZ..kroh..kroh..kroh :)))

13 comments:

  1. ilah aku sunnguh sayu baca kisah ko ni.yela aku pun ade kenangn jugak tp mmg best giler waktu mula2 kite masuk kan.sedih..+_+ kalo ko wat part 2 jgn sedey2 taw.tp siyes la aku rindu giler masa kat perakkkkkkkkkkk.skrg sana byk da berubh.byk bgunnn baru kannnn.tp muke ko taim ni nmpk x mtg berbanding skrg.wow! ilah bergaya mantap! cantik!

    ReplyDelete
  2. weyhh..ahahaha...aku PON R.I.N.D.U giler2 kat perak..mase aku de clas haritu siap nk leleh2 air mate teringtkan zaman kat perak dulu..nges2 ngn housemate aku...hooho..tu r zaman yg xkn de lagi gantinyer..itula sekali seumur hidup..
    alhamdulillah weh,aku pon contct ngn ex rumett..ecah..ziera..elin(walau liat sikit..)..haha...rindu2...dpt ulang lam mimpi pon xpe..:)

    ReplyDelete
  3. ina: hehehe..aku pon sayu gak..ko sayu2 ni ada mnitiskn air mata x?? ;p
    mmg best..zmn kt u memang lain drpd zmn sek..
    yela skg da maju..kfc pon da ade..jeles tau..hahaha..
    lain tang mana la 2..maybe sekarang pakai mekap, 2 yg nmpk lain kot..muke dah matang..

    ReplyDelete
  4. ayie: wah siap nages tu..yer mmg betul..zmn u xde gntinye..sume da mcm fmily sendiri even ade gadoh2, kecik ati ngn member..hehehe
    klu ngn ziera tu confirm2 la ko slalu contact kn..hahaha

    ReplyDelete
  5. ila.tahu xpe...kerinduan ini xde ubatla..
    sekarang, masing2 da bawka haluan sendiri..takde da cm dulu,pape je carik kawan..
    skng kawan datang bile kite senang jek,tyme susah xde pon kawan nk tolong...kesimpulannyer,kawan yg benar2 kawan susah nk carik...rindu ziera, maizan dan izati..

    ReplyDelete
  6. nti bila da abes blaja, da keje lg la kite akn trase khilgn kwn2..2 belum lg time msing2 da kawen..bz lyn suami n ank2 plak..hehehe..
    owh..rindu kt dowg jew..ngn aku xrindu kew..hikhikhik

    ReplyDelete
  7. isk...xjauh pun sbnr nye..cume mayb msing2 de komitmen lain..ko pon da keje..bz ngn keje n abg cyg..kami ni blajo bz ngn asimen, test..tp pape pon semua ttp d ati :)

    ReplyDelete
  8. salam nak tanya , kat asrama perempuan nih ada wi-fi ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm..maaf dik, xsure sbb time akak dulu tak ada..yg ada dekat wifi hanya kat fakulti, library & dwn makan..tapi xtau la kot skrg ni dah advance, dah sediakan wifi kat kolej :)

      Delete
  9. ouh yeke kak . takpelah neway terima kasih kak :) . best ke course OM nih kak ? satu lg saya nk tanya betul ke org kata kat class takde aircond ? sorry kalau bnyk tanya kak sbb saya nnt masuk sini 2 jun nnt course yg sama mcm akk .

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2..besttttt giler :p hehehe..

      eh xde r..mesti de aircond..klu x, xleh focus dlm class pnye :)

      owh yeke..tahniah2!!! slmt mjd dak om..dak om hot tau..mcm pisang panas ;p (kasik smgt ckit) :))

      Delete
  10. eh kak, sama lah, hewhew. 2nd intake, skg sy dah part 2 kt seri iskndr :) best sgt duduk sini, hehehe. tp kolej bidara skg dah jadi kolej lelaki :)

    ReplyDelete