Monday, January 31, 2011

rombongan cik2 kiah: part II

Reactions: 
wah lama gila tak meng'update' blog..biasalah bila dah start masuk sem baru ni busy kuasa gaban..tapi dalam busy2 tu sempat gak merayau ke sana sini dengan kawan2..hehehe..merayau tu harus, sebagai treatment kepada stressor..hehehe...

okey2 jom kita sambung kisah perjalanan kami cik2 kiah puncak alam berjalan+bershopping+bergonjeng di KL..KL yoooo..hehehe..

after puas bershopping di jalan tar, kemudian kami dengan hati yang sepakat (tang shopping sepakat la..hehehe) untuk ke SOGO..SOGO yoooo...previous entry aku dah cerita kisah terjumpa remy ishak promote minyak wangi ..so untuk entry ni nak cerita kisah kami bergambar sakan di air terjun kat food court sogo..sebenarnya aku dah banyak kali jejakkan kaki kat sogo ni..tapi aku tak pernah tau pun yang sogo ni ada food court kat tingkat atas nun..huwaaaa..malunya aku..... =.='

bila aku sampai kat food court tu aku jadi jakun la sikit..1st time la katakan..aku tengok harga makanan kt sogo ni standard harga makanan kat kl la..rasanya murah lagi makanan kat food court semua house..then sambil2 tunggu cik kiah esah, cik kiah zai & cik kiah ros makan, aku, cik kiah teddie, cik kiah mel  pun pergi lah dekat air terjun buatan sogo tu..punya lah excited berposing depan air terjun tu..orang pandang2 pun kami buat donno jew..hehehe...

ni la pic yang sempat di snap kan:

 pencahayaan yang sangat cantik..nampak putih bersih jew muka..macam disimbahi nur keimanan..hahaha




 cakkkk!! candid pic..time ni hajar tengah betulkan kamera..tak sangka dia snap pic rupenya..hehehe..nakal eh ;p
 powerpuff gurl puncak alam..hahaha
apa kes la si esah ni..apa motif bergambar camni pun aku tak tahu..hahaha..esah2... 


 opsss..ada orang kuntut ka...ada bau ka??hahaha
 they said that they love me damn much..muahahahhaa :) both of them r my luvly exroomates time dip dulu
pic ni kiteorang mintak sorang gurls tangkapkan..tapi tangkap macam tak ikhlas jew..huhuhu..we r not ready yet :(

time depa makan, sempat gak kami snap pic..ni pic gila2 dari cik kiah teddie..hehehe

konon2 aksi kami dalam cawan..

 cik kiah mojako
 cik kiah zai
 cik kiah ros
 cik kiah esah
cik kiah mel

 pic cik kiah teddie tu tak ada dalam simpanan aku..dia tak bagi..hehehe..

another pics:




otw balik ke kereta, aku lalu la kat kawasan aku dan incik rashid date time shopping raya dulu..hehehe..teringat kenangan time tu..kat bangku ni lah kami duduk, bergambar sama2 & time balik aku menangis2 sebab sedih terpaksa berpisah dengan incik rashid kejap sebab dia nak balik sabah..hehehe..malu2 =.='

*sowi auntie tersnap sekali gambar auntie.. :)

okeh done with sogo, then we went to taman tasik perdana..ni adalah plan dari cik kiah teddie..dia yang beriya2 nak pergi sana..kiteorang just follow..tak kisah kat mana2 pun janji bergonjeng..hahaha..kiteorang memang tak tahu jalan, nasib baik ada sign board..akhirnya sampai juga kami :)

even badan dah penat, kaki dah lenguh sebab berejam jalan non-stop, tapi kami gagahkan jugak berjalan2 ke taman tasik perdana ni..memang syiokkkk habis :)





kami tak mau balik :(
 sempat gak kami makan aiskrim :)
pic curik2..ada pengantin buat photoshoot dekat tasik..larat pengantin perempuan tu jelajah satu tasik tu dengan kasut tumit tinggi..hehehe..

fuh time kat taman tasik perdana ni memang kaki dah rasa cam kejang..bayangkanlah berapa km kami dah berjalan..rasanya cukup 1 pusingan tasik tu kami tawaf..hehehe..bila nak balik rasa macam nak terbang jew *kalaulah boleh..hehehe..kenangan yang paling tak boleh lupa of course lah time balik sebabnya jalan kecik sebab diorang park kereta atas bahu jalan..suppose jalan 2 line dah jadi 1 line..memang menggelabah la jadinya sampai stuck kat tengah2 jalan tu kejap..last2 kami terpaksa yakinkan hajar yang kereta dia muat nak lalu even sebenarnya kami sendiri tak sure muat kew tak..redahhhh jewww..hahaha..finally dapat gak kami meloloskan diri daripada jalan sempit tu..

memang penat tapi berbaloi..lupa segala assingment yang sepatutnya disiapkan..tak apa, assingment bila2 pun boleh buat..yang penting shopping+spend time together with friends!!!hehehehehee :)))


8 comments:

  1. wehhhh ske3,,,!!!~ but...plez.....dont cl me cik kiah ESAH wokeh....!!!~ hate dat ;D'

    ReplyDelete
  2. hahaha..dat nick name sooooo nice la.. :)

    ReplyDelete
  3. hahaha..spe jew yg ade kete antara kami semua ni..hajar sowg jela..tompang kete hajar jew..hehehe

    ReplyDelete
  4. satu kete 5 org?seb bek kete myvi die besa

    ReplyDelete
  5. aku dok dpn..zai n esah kn kecik...hehhee

    ReplyDelete
  6. xt'gamak ak nk ko dok blkg ila,,,hheheh xmau mara ;)))

    ReplyDelete
  7. aku kn jurupandu ko..klu x ntah mane sesatnye..wakakaka

    ReplyDelete