Saturday, January 22, 2011

rombongan cik2 kiah :) part I

Reactions: 
yeay!!shopping!! bersempena cuti thaipusam, kanak-kanak ribena a.k.a cik2 kiah puncak alam telah memutuskan untuk menghabiskan masa, tenaga dan duit mereka di jalan tar dan juga sogo..idea yang sungguh bernas ini sebenarnya telah dirancang lama oleh cik kiah mel dan cik kiah mojako tetapi kini ia menjadi kenyataan setelah disokong hebat oleh cik kiah teddie yang sudi menjadi mak supir (drebar) kami untuk ke sana..hahahaha..kemudian di ikuti juga oleh cik kiah ayca, cik kiah zai dan cik kiah rohas yang sudi menjayakan misi ini..akhirnya tanpa rasa bersalah, tanpa rasa was-was berjaya jugak cik2 kiah ni menjejakkan kaki ke bumi kuala lumpur, bandar yang penuh pancaroba..*erkkk..terkerepek pulak..hihihi


misi utama kami ialah ke jalan tar, syurga membeli belah kain, tudung dan segala macam benda untuk kaum hawa yang gila bershopping seperti kami..hihihi..janji untuk bertolak seawal 7.30 pagi hanya tinggal janji..akibat kelewatan bangun, waktu bertolak ditunda pada pukul 8.30 pagi..namun lagi sekali ia terpaksa di tunda ke pukul 9.00 pagi..ini adalah situasi normal yang telah berkurun lama kami alami dan sehingga kini ia masih menjadi taboo dalam kehidupan kami..*biasalah janji melayu..hakhakhak..

alhamdulillah sampai juga kami kesana even i'm the only one yang tau jalan nak pergi sana..sepanjang perjalanan pergi aku berdebar2 sebab takut tersalah jalan..hahaha..tapi bila dah sampai je kat jalan tar semua perasaan berdebar hilang dan diganti dengan perasaan teruja..tak sabar nak menghabiskan duit..hihihi..our first destination was at semua house sebab nak mintak duit kat encik rimau (maybank)..then terjumpa cermin yang sangat besar dan cantik..pew lagi dengan muka tak malunya kami bergambar kat situ..hehehe...

we love mirror :p 

 amboi2..cik kiah teddie dan cik kiah ayca berposing mengalahkan artis..hahaha
 pergi mana2 mesti bawak plain water..it's good for your health :)

then we went to muaz's shop..shopping selendang ^^, aku tak beli apa2 pun kat kedai ni even harga murah2 tapi tak ada satu pun selendang yang aku berkenan.. nak survey semua kedai2 kat jalan tar dulu baru beli..hihihi

depan kedai muaz

fuh giler penat pusing satu jalan tar..dari semua house sampai la ke hujung jalan tar..semua kedai aku redah..finally jumpa jugak barang yang dihajati..aku beli skaft inner 1 kodi..1 kodi means ada 20 helai=rm70 jew..berbaloi2..ahaks..macam2 colour ada sampai blur nak pilih yang mana satu..then jalan2 lagi, survey sana sini, buat muka tak malu mintak harga murah, akhirnya jumpa jugak kedai yang sudi jual selendang dengan harga rm8 sehelai..ok la tu..so aku beli 10 helai..hihihi..aku stop shopping selepas aku sedar aku dah banyak menghabiskan duit..entah pakai entah tak selendang tu..time tu pun cik kiah mel dah call bagitau dia & cik kiah teddie dah sampai food court semua house..owh baru realize aku tak makan lagi..bila dapat shopping, tak makan pun tak apa..hahaha

so next destination was at food court semua house..it's time for having a lunch..yummy...


ikan bakar+air asam+nasi putih+gulai nangka..cost for only rm4.50.. :)

lunch hanya bersama-sama cik kiah teddie dan cik kiah mel sebab cik2 kiah yang lain masih sibuk shopping..time kami lepak kat food court ni ada la makhluk tuhan yang mintak derma..but i'll tell you this story for the next entry okeh.. :)


jari siapakah ini??hahaha

 then pergi ke mydin untuk beli barang2 mandi hajar..lepas tu barulah kami semua angkat kaki pergi ke sogo..
otw ke sogo..nampak lagi cermin sempat snap pic..nampak tak kami??hehehe

sampai kat sogo terus rambang mata sebab lagi banyak sales..ikut hati mau jew beli handbang berjenama sebab discount 50%..whoa~~ but then bila fikir balik, beg tangan yang ada ni pun tak terpakai, belum campur yang kat umah lagi..huhuhu..so terpaksa la batalkan niat nak beli..jalan2 lagi ke bahagian ground floor, kami jumpa remy ishak tengah promote minyak wangi..kan dia sekarang jadi duta minyak wangi dashing..dapat lah kami tengok dia live2..tak ada lah handsome sangat..not bad la..hehehe..




siapa yang nak bergambar berdua dengan remy ishak+sign kat poster kena beli minyak wangi dashing..harga rm19.90..tapi aku bukan la die hard fans si remy ni..so tak kisah la dapat bergambar berdua ke tak..hihihi..




bersambung ke next entry..mau tito dulu..esok nak pergi bukit cherakah pulak :)


6 comments:

  1. kelakar la ilah sal bergmbr ngn si remy 2.nmpk sipi2 je si remy 2 hakhakhak

    ReplyDelete
  2. hahaha..nk bgmbr sblh dier kena beli minyak wangi dlu..tak mo la aih..gmbr sipi2 pon jd la..hakhakhak

    ReplyDelete
  3. murah nye...lauk mcm2..ak pye ciput je....sardin je da 6hengget...bek la ak p kdai p bli 1 tin pn bpe hengget je..tp....yela kn....KL...huahhahah i luv my mOney...

    by:
    cik kiah AYCA...nOt ESAH...

    ReplyDelete
  4. hahaha...cian ko..2 la aku tgk lauk ko sikit jew tp harga smpai rm6..xpe2..da jd taik pon kn..hahaha...

    ReplyDelete
  5. rugi la ecah ko amek lauk sikit.dorg ttp kire full jugak

    ReplyDelete
  6. dier kn xkuat mkn..lain la aku ni ha..penuh sepinggan..hahaha

    ReplyDelete