Thursday, December 9, 2010

sate sri subang @ kuang

Reactions: 
siapa suka makan sate angkat kening!! hahaha..hari ni sangat syok sebab dapat makan sate lagi padahal baru minggu lepas makan..sate sate sate..muka pun dah macam sate ni ha..hehehe..sate paling sedap orang kata dekat   Sate Haji Samuri @ Kajang..tapi macam aku ni yang duduk jauh dari kajang, tak payah la pergi jauh-jauh..dekat area rumah aku ni pun ada sate yang sangat sedap..nama gerai sate ni ialah sate sri subang..walaupun nama sate sri subang, bukanlah bermakna gerai sate ni terletak di sri subang tapi terletak di kuang..hehehe..

sebelum pergi makan, kite bergambar dulu..ngeh3..
sakan betul minah ni..pergi makan sate pon nak bermekap bagai..hahaha *mengutuk diri sendiri*

mak order 20 cucuk sate ayam, 20 cucuk sate daging untuk dimakan kat gerai..20 cucuk sate lagi untuk dibawa balik..hahaha..giler kuat melantak kan kami ni.. :p

20 cucuk sate pertama sudah sampai..aku puji la cara diorang layan customer..sebab apa aku cakap macam tu??sebabnya diorang tak akan buat customer tertunggu2..contoh macam family kiteorang order 40 cucuk, diorang hantar dulu 20 cucuk sate yang da siap, sementara customer makan, diorang akan siapkan lagi 20 cucuk sate..kiranya kita tak akan tunggu lama untuk order tu sampai..bagus2..

 sate gerai ni memang sedap..beso2..murah pulak tu..60sen secucuk..berbaloi2..hehehe
mak & aiman :) 
 abah & mak :)
adik :) 
aku & adik :) 
sebelum makan, minom dulu..basahkan tekak..hehehe 
yeay!! makan time..bismillah~~ :)
this is our 2nd round..hehehe... aku pilih meehon goreng pedas...fuh..sedapppp~~
aiman pilih meehon sup~~ 
tengok tu, manja betul si aiman ni dengan mak aku..ni la kasih sayang seorang wan kepada cucunya..hehehe 
ha tengah makan pun sibuk nak bergambar..hahaha.. 
abah pilih mee bandung..
aksi mulut penuh dengan makanan ;p
alalalala~~ manjanye pasangan kapel warga emas ni..hahahahaha ;p 
bukan sedut air, tapi menyedut biji limau kasturi..hahaha 
isk2..budak nakal.. 
burppp~~ alhamdulillah..kenyang sudah :) tapi tengok tu, still ada makanan yang tak habis..masing-masing perut dah penuh..dah tak boleh nak isi lagi..so akhirnya kitaorang bungkus bawak balik..tak elok membazir kan..simpan dalam peti ais, esok pagi leh sarapan sate lagi :)

balik tu siap bungkus lagi jelly kelapa 5 cawan..isk2..kuat makan kan kami :)

alhamdulillah syukur pada tuhan, rezeki melimpah ruah..sampai tak habis makan..thanks to mak yang sudi belanja kami makan..esok2 belanja lagi tau...love u mak..muahhhh :)

0 comments:

Post a Comment