Friday, December 24, 2010

mid valley lagi :)

Reactions: 
yeay!! tengok wayang lagi...kali neh aku pergi dengan adik aku pulak disebabkan en odong aku tu berada nun di sabah..huhuhu..rindunya kat dia..erkkk... *G.E.D.I.K P.O.Y.O.. :)

bukan pasal en odong aku nak cerita kali ni, tapi nak cerita keseronokan tengok wayang dengan adik aku..kali ni tengok cerita rapunzel & hantu kak limah balik rumah..even cerita rapunzel ni dah lama ditayangkan, but aku still tak mau lepaskan peluang untuk tengok cerita ni..sebabnya:


  1. aku suka tengok cerita kartun (emm..macam budak kecik)
  2. aku suka tengok wayang 
  3. aku suka bila orang belanja aku..muahahahahaha *gelak kejam*
dan sebab aku tengok cerita hantu kak limah balik rumah:

  1. aku suka tengok filem melayu (dekat dengan jiwa melayu aku neh)
  2. aku suka tengok cerita kelakar (boleh release tension)
  3. aku suka tengok cerita hantu (sebab hantu pun suka tengok aku..erkkk)
mula-mula tu plan nak tengok cerita hantu kak limah je..tapi disebabkan mak bagi duit subsidi tambahan untuk makan, so dengan rasa tak bersalahnya kiteorang tengok dua filem sekaligus dengan duit tu..hahaha..tak pe, tak makan pun tak kisah, janji dapat tengok cerita best..lagipun mak pun bagi duit banyak sangat, guna untuk makan pun berlebih-lebih, so kita perlu manfaatkan peluang yang ada tu..hehehehehe~~

lepak-lepat at foodcourt atas..
di sebbkan  bosan menunggu time masuk wayang, lebih baik bergambar dulu :) 
(: nur syalillah & nur syaheerah :) 
owh no...aku makin gemoksss..tak suke..tak suke :( 
ni la salah satu penyebab kenapa aku makin gemoksss..ahakssss...sila abaikan lobang hidung aku yang agak bulat+besar itu..hahaha

cerita rapunzel tu memang giler best r..dah la cute..eee...geram aku tau..jalan cerita pun best..yang tak boleh blah, kiteorang menangis part eugene tu mati kena tikam..kesian dekat rapunzel..tapi tengah layan perasaan sedih tu, tetibe eugene tu hidup balik sebab terkena air mata magic si rapunzel tu..citttt...membazir ayor mata teman jew..aishhhh.... :D kalau keluar dvd nya, nak beli la..tak pun suruh en odong downloadkan movie neh..jimat+pantas...*tak ada sivik langsung kn..hehehe


so cute :)

cerita hantu kak limah pulak memang kelakar..tapi kadang-kadang rasa macam lawak bodoh pulak..btw, aku anggap je filem ni sekadar menghiburkan..ada part yang aku rasa agak geli+kotor..part yang bomoh siam kononnya nak panggil hantu kak limah, tapi hantu tetek  kopek tuttt pulak yang keluar tu memang agak tidak sesuai la..adik aku pun geli..tapi tak pelah..boleh dimaafkan la sebab tak la selucah filem omputeh tu..hihihi..

setelah puas tengok cerita rapunzel, perut pun terasa lapar..kiteorang beli donut big apple & makan nasi campur dekat foodcourt bawah tu jew..sebabnya:
  1. murah+sedap
  2. kiteorang datang awal, time tu GSC pun belum bukak kaunter lagi..so kiteorang lepak dulu dekat foodcourt atas tu sambil makan nasi lemak..tetibe aku nampak macam ada benda lari bawah meja..aku tengok rupa-rupanya TIKUS...2 ekor tikus okeh..mak aih...geli aku nak makan foodcourt atas tu..sinki da la bocor..kotor..makanan mahal..ada tikus pulak tu..eeeee...dah la beso tikusnya..eeeee..taubat nak makan dekat situ..foodcourt bawah tu aku tak nampak lagi tikus berlari berkejaran..kalau nampak, taubat gak nak makan kat situ..huhuhu..
lepas makan sambung tengok cerita hantu kak limah pulak..bila dah habis temankan adik aku pergi solat dulu..aku??bendera pakistan la..hehehehe..after solat baru lah pergi jalan-jalan, ambil gambar dengan teddy bears..yihhaaa..ni aku suke..sakan aku bergambar dengan adik aku..yelah time pergi dengan en odong hari tu macam tak puas sangat..kali ni makin banyak patung ada..tapi ada juga patung yang dah cedera  terkoyak sampai terkeluar kapas teddie tu..sakai betul lah orang yang koyakkan teddie tu..isk2..aku tengok adik aku la yang excited tengok menda alah ni semua..aku dah tengok dulu, so kurang la sikit terujanya..

ni pic bersama teddy bears & patung-patung..









ada spotlight kat situ..so muka kitaorang nampak bercahaya.. 
 auwww..silau~~
 tembak perut dia...hehehe

yang kiri coklat tu nama dia odong..yang kanan putih tu nama dia mojako..ahaksz 
*pasan macam patung aku pulak 


ni lagi satu teddy besar..tapi hitam.. 

 tersengih je patung ni dapat pegang tangan syaheerah..gatal ek kamu wahai patung..hihihi
besh2..dapat peluk2 :) 


 cantik kan effect lampun pokok krismas ni :)
 sangat berat teddy neh..tak tahu la berapa kilo ni..


kemeriahan pameran patung-patung sempena krismas di midvalley :) 
selamat tinggal teddy..kan best kalau dapat bawak balik :)

balik macam biasa la, tunggu mak dekat bus stop bank negara..

sempat lagi snap pic sambil tunggu mak..hehehe.. 
balik tu, kami singgah jap kubur wan..mak dah rindu dekat wan..aku & adik duduk dalam kete..aku kan period bendera pakistan..so better duduk dalam kereta..adik pulak dah tidur keletihan..hehehe..

rasa puas sangat dapat berjalan hari ni..sebabnya dapat tengok dua filem dan dapat bergambar dengan teddy bears pameran krismas tu..yang penting adik aku pun happy..yelah duduk terperap kat rumah pun bosan jugak..bila ada aktiviti bergonjeng jalan-jalan macam ni baru syok :) lepas ni dia dah masuk sekolah asrama, bila lagi boleh buat aktiviti soSIAL macam ni..hehehe..

~TAMMAT~

0 comments:

Post a Comment